GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Şubat 2022 Cuma 14:42

AK Partili Kaya'dan, Soyer'e 'destek' çıkışı: İsrafa kaynak yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ÖTV ve KDV hakkında yaptığı 'Destek bekliyoruz' açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Kaya'dan yanıt geldi. Kaya, Soyer'e Buca Metrosu'nun temel atma törenini işaret ederek "İzmirlilerin milyonlarca parasını sokağa at, paraları eğlencede israf et, sonra ek kaynak iste!" diye çıkıştı.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’na (BASİFED) bağlı İş dünyası temsilcileri bir araya geldiği toplantıda hükümete yönelik kullandığı "Çağrımızın 3 temel başlığı var, ulaşım su ve ekmek. Toplu taşımada kullandığımız mazottan KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasını istedik. Biz ticari faaliyet yürütmüyoruz, hizmet sunuyoruz" ifadelerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kaya, "3 yılda altyapı ve trafiğe kuruş harcamadan belediyenin borcunu 3 Milyar TL'den 12 Milyar TL'ye çıkar, bir temel atma töreni için İzmirlilerin milyonlarca parasını sokağa at, paraları eğlencede israf et, sonra ek kaynak iste! Seferihisar'ı batırırken de mi giderler artmıştı!" ifadelerini kullandı.