GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ekim 2022 Perşembe 14:10

AK Partili Kaya'dan Soyer'e Buca Cezaevi çıkışı ve 'yeşil' çağrı: Gel rekabet edelim!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkımı tamamlanan ve planları açıklanan Buca Cezaevi hakkında değerlendirmelerde bulundu. AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e "Gel rekabet edelim!" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. AVM planını kaldırdıklarını ve 44 bin 442 m2 sosyal donatı alanı İzmirlilerin kullanımına açtıklarını belirten AK Partili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yüklendi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Partili Kaya, "Biz Buca Cezaevi'ni yıktık, CHP'li Büyükşehir'in AVM planını kaldırdık ve 44 bin 442 m2 sosyal donatı alanıyla hemşehrilerimizin kullanımına açtık. Onlar AVM yapmak istedi, biz ise yeşil alanı, rekreasyon alanı, eğitim alanı, otoparkı, pazaryeri ile burayı Buca'ya kazandırdık. Üç buçuk yıldır Buca'ya 1m2 yeşil alan kazandırmayan CHP'li Soyer ise sadece laf üretti. Gel, eser siyasetinde rekabet edelim. Biz Buca'ya 44.442 m2 sosyal donatı alanı kazandırdık. Hadi sen de başka bir yerde daha fazla alanı Buca'ya kazandır. Kazanan Buca ve İzmir olsun" ifadelerini kullandı.