GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2024 Cuma 13:44

AK Partili Kaya’dan SOLOTÜRK mesajı, Körfez salvosu: Maskesiz gelmeyin!

Başkan Cemil Tugay’ın SOLOTÜRK’le ilgili eleştirilerine tepki gösteren AK Partili Kaya, 29 Ekim’deki gösteriye çağrıda bulundu. Kaya “CHP'li Büyükşehir'in sebebiyet verdiği, canlı yaşamını tehdit eden Körfez'deki kirlilik ve koku sebebiyle, hemşehrilerimizin maskesiz gelmemelerini önemle rica ederim.” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösteri uçakları, tasarruf tedbirleri kapsamında uçuş gerçekleştirmemişti. Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te gösteri uçuşu yapan uçakların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, tepki göstermişti.

Tugay “ İzmir'in kurtuluş gününde SOLOTÜRK'ün olmaması önemli bir eksiklikti. Bu durum bizi üzdü. Tasarruf tedbirlerini bahane göstermişlerdi. Şimdi TEKNOFEST İzmir’in kurtuluşundan daha mı önemli? İzmirlilere büyük ayıp. Bu davranışları için onları ayıplıyorum.” demişti.

Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği basın açıklamasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda SOLOTÜRK'ün İzmir'de gösteri uçuşu yapacağını duyurdu.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başkan Tugay’ın açıklamalarına tepki gösterirken, 29 Ekim’de gösteriye de davet etti.

Kaya’nın açıklamaları şu şekilde:

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başını çektiği, CHP'lilerin tam koro halinde destek verdiği, 9 Eylül'de milli gururumuz Solotürk üzerinden yürütülen algı operasyonu duvara tökezledi.

Körfez'in kirliliğini, İzmir'i saran kötü kokuyu, balık ölümlerini ve çevre katliamını örtmek için, her zaman yaptıkları en iyi işi yapmışlar, cambaza bak oyunuyla gündemi değiştirmeye çalışmışlardı.

Solotürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İzmir semalarında olacak.

İzmir, Göklerin Kartalları'nı bir kez daha bağrına basacak.

CHP'li Büyükşehir'in sebebiyet verdiği, canlı yaşamını tehdit eden Körfez'deki kirlilik ve koku sebebiyle, hemşehrilerimizin maskesiz gelmemelerini önemle rica ederim.