GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Eylül 2023 Cuma 09:09

AK Partili Kaya’dan 'Göztepe' mesajı... Tesiste düğümü çözecek hamle!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe Spor Kulübü’nün altyapı tesisleri kurmak için istediği Torbalı’daki 104 dönüm arazinin belediyeye ait olmadığını, zamanında belediye arazide şehir uygulamalarında bulunmadığı için yeniden Milli Emlak’a geçiş sürecinin başladığını söyledi. Geçişin henüz resmiyet kazanmadığına vurgu yapan Kaya, “Süreç tamamlandığında Bakanlığımız o araziyi Göztepe’ye devredecek”  dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, altyapı tesisi yapılması şartıyla Göztepe’ye tahsis edilmesi planlanan Torbalı’nın Pancar mahallesindeki araziyle ilgili gelişmeleri, Egedesonsöz’e değerlendirdi. Söz konusu 104 dönümlük arazinin artık belediyenin sahipliğinde olmadığını öne süren Kaya, o mülkün yeniden Milli Emlak’a geçeceğini söyledi. Arazinin Milli Emlak’a geçiş sürecinin henüz resmiyet kazanmadığına vurgu yapan Milletvekili Kaya, bu sorunun çözümünün çok yakında gerçekleşeceğini duyurdu.

SORUNUN YEREL YÖNETİMLERCE ÇÖZÜLME İMKANI KALMADI
Torbalı Belediyesi’nin AK Parti yönetiminde olduğu dönemde Göztepe’ye 104 dönümlük arazinin, altyapı tesisleri kurulmak üzere verildiğini hatırlatan Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Bununla ilgili protokoller, sözleşmeler imzalanmıştı, belediye meclis kararları alınmıştı. Orada 7 tane büyük çim saha, sporcuların barınma ve dinlenme ihtiyacını karşılayacak yerler inşa edilecekti.

İleride de üniversite olacak şekilde eğitime de hizmet verecekti” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“2019 yılındaki yerel seçimlerde Torbalı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçer geçmez, hemen alınan bir kararla belediyenin Göztepe ile yaptığı protokol iptal edildi. Hemen akabinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben bu sorunu çözerim” demişti ama hiçbir şey yapılmayınca süreç tıkandı. Belediye meclislerinden geçmesine rağmen iş çıkmaza girdi. Şu an itibariyle maalesef bu sorunun yerel yönetimlerce çözülme imkanı kalmadı. CHP’li Torbalı Belediyesi, söz konusu arazinin kendisine ait olduğunu değerlendiriyor. Oysa burası zamanında Milli Emlak’tan, Pancar Belediyesi’nin olduğu dönemde, belli şehir uygulamaları yapılsın diye verilmiş bir arazi. Belediye o dönem şehir uygulamalarıyla ilgili bir şey yapmadığı için arazinin, tekrar Milli Emlak’a geçmesine sebep olan bir sürecin içine girdik.”

ARAZİNİN DİREKT GÖZTEPE’YE BAĞLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Bundan sonraki süreçle ilgili de bilgi veren Milletvekili Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra bizim izleyeceğimiz süreç şu: Bakanlığımızla görüşüp arazinin direkt Göztepe’ye bağlanmasını sağlayacağız. Böylece Göztepe de muhteşem altyapı tesislerini burada yapma imkanı doğacak. Torbalı Belediyesi, araziyi Büyükşehir’e devretmeye kalktı. Fakat zamanında şehir uygulamaları için arazi değerlendirilmediğinden, arazi ellerinden çıkmış oldu. Resmi olarak arazi Milli Emlak’a geçmiş değil, geçiş süreci devam ediyor. Süreç tamamlandığında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Göztepe’nin çoktan hak ettiği bu alanı kulübümüze devredecek. Büyükşehir yine engel olmazsa, gelecek yıl içinde Göztepe burada tesisin imalatına başlar diye düşünüyorum.”

GÜRSEL AKSEL STADI’NIN ALTINDAKİ DÜKKANLARLA İLGİLİ SORUN ÇÖZÜLÜYOR
 AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın altındaki dükkanların kulübe hala verilmemiş olmasından kaynaklı sıkıntıyla ilgili gelişmeleri de anlattı:

“Göztepe Gürsel Aksel Stadı, iddia ediyorum, Avrupa’nın en güzel stadı. Bu stadı planlarken, 7 gün 24 saat yaşayan bir stat olmasını arzuladık. Kulübe maddi katkı sağlayacak yapılar da oluşturalım dedik. Bu nedenle stadın altında ticari alanlar oluşturuldu. Buna ilişkin TBMM’den kanun çıktı. Bakanlık, İzmir Milletvekilimiz, eski Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ve şimdiki Bakanımız Osman Aşkın Bak, çok büyük özveri gösterdiler. Böyle ticari yerlerin kulüplere verilebilmesi için gerekli adımlar atıldı. Göztepe, şu anda da o yerleri alabilir ancak üçüncü şahıslara, yani alt kiracılara kiralayamaz. Yeni çıkarılan yasayla, üçüncü şahıslara, alt kiracılara kiralanmasının önü açılmış oldu. Bu yasadan sadece tüm statlardaki ticari alanlar, alt kiracılara kiralanabilecek. Yönetmelik hazırlandı. Bu noktada Sayıştay değerlendirmesini yapıyor. Sayıştay denetiminden de geçtikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığımız, kulüplerle hemen protokolleri yapacak ve Göztepe başta olmak üzere kulüplerimiz o ticari alanlardan gelir elde etmeye başlayacak kiralama sözleşmeleri yapabilecek. “