GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Haziran 2024 Çarşamba 15:16

AK Partili Kaya’dan ‘EXPO’ çıkışı: Sadece İzmir’i değil dünyayı kandırıyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı Yeşildere Caddesi üzerinde 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun yetişemeyeceğini açıklaması sonrası hedef alan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Bir EXPO masalı! Bir varmış, bir yokmuş...  Hayal satmakta, aldatmakta, kandırmakta, CHP'li İzmir Büyükşehir'in üstüne yok!  Bu konuda kendilerini oldukça geliştirdiler. Artık sadece İzmirli hemşehrilerimizi değil, dünyayı kandırıyorlar” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (Botanik EXPO) Yeşildere’de yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, geçtiğimiz yılın Haziran ayında askıya çıkarılarak kesinleştirilmişti.

Plan değişikliği ile halihazırdaki planlarda ‘turizm amaçlı toplu işyeri küçük sanayi sitesi’ ve ‘yeşil alan’ olan parsellerin EXPO alanlarına dönüştürülmesi için ise çalışmalar başlanmıştı.

Büyükşehir Meclisi’nde yoğun tartışmalara neden olan ve bölge halkı tarafından da tepkiyle karşılanan planlar sonrası uzlaşmayı kabul etmeyen hak sahiplerine karşı Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma davası açmıştı. Yaşanan süreçte gecikmeler meydana gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, EXPO’nun Yeşildere’de yetişemeyeceğini duyurmuştu.

KAYA’DAN TEPKİ
Tugay’ın sözleri sonrası AK Parti cephesinden üst üste tepkiler gelirken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’da sosyal medya hesabı üzerinden Büyükşehir’e yüklendi. Hayal satıldığını belirten Kaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Bir EXPO masalı! Bir varmış, bir yokmuş...  Hayal satmakta, aldatmakta, kandırmakta, CHP'li İzmir Büyükşehir'in üstüne yok!  Bu konuda kendilerini oldukça geliştirdiler. Artık sadece İzmirli hemşehrilerimizi değil, dünyayı kandırıyorlar.”