GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Nisan 2023 Salı 15:38

AK Partili Kaya’dan CHP’li Sandal’a tepki: Ciddiye alınacak birisi değil!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Bayraklı’da bulunan deprem konutlarının olduğu bölgede yapılan ticari satışları eleştiren CHP’li Belediye Başkanı Serdar Sandal’a tepki gösterdi. Kaya, “Serdar Bey’in bir siyasetçi olarak beyanlarına itibar edilmemesini düşünüyorum. Ciddiye alınacak birisi değil” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarının bulunduğu alanda satışı yapılan akaryakıt istasyonu, ticari alanlar nedeniyle çıkan tartışma sürüyor. AK Parti’nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim öncesinde İzmir’den aday göstermediği Milletvekili Necip Nasır ile Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı karşı karşıya getiren satış kararları kentti gündem olmuştu. Belediye Başkanı Sandal hem meclis toplantısında hem de yaptığı açıklamalarla hükümeti eleştirirken deprem alanlarının ticari işlere söz konusu olmaması gerektiğini vurgulamıştı.



AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya deprem, kentsel dönüşüm ve konutlar üzerinden Bayraklı Belediye Başkanı Sandal’ı hedef aldı.  Kaya, “Serdar Bey beyanlarına itibar edilebilecek bir siyasetçi değil maalesef… Biliyorsunuz ki daha önce Bayraklı’nın afete maruz bölge ilan edilmediğini iddia etti.  Kendisine bu açıklama sonrasında belgeleriyle cevap verildi. Buna rağmen iddiası çürümüş, resmi, belgeli şekilde söylediklerinin gerçek dışı olduğu ortaya çıkmıştı ama konuşmaya devam etti. Serdar Bey’in bir siyasetçi olarak beyanlarına itibar edilmemesini düşünüyorum” dedi.

YOLU BİLE YAPMADILAR
Deprem konutlarının olduğu bölgenin yeni planlandığını ve ihtiyaçların söz konusu olduğunu anlatan Kaya, “Bu bölge tamamen yeni planlamış bölge. Burada ihtiyaçlar belli. CHP vizyonsuzluğunun en güzel örneklerinden birini Sandal  zaten açıklama ve konuşmalarıyla gösteriyor. Şimdi siz orada okul yapmayacak mısınız? 5 bin konut olacak ve ihtiyaçlar olacak. Bunları düşünmeyecek misiniz?  Yolu bile İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmadı. Orada sıfır çekti resmen. Büyükşehir’in hiçbir katkısı yok. Yolu bile Karayolları yaptı. Planlama vizyonu olmadığı için arkadaşların Bayraklı’nın, İzmir’in geleceğini düşünmedikleri için böyle şeyler ne yazık ki oluyor. Biliyorsunuz sadece konutlar değil orada bir de şehir hastanesi var. Ama belediye başkanı tüm bunları görmezden gelerek açıklama yapıyor. Bence artık Serdar Bey’i ciddiye alacak bir siyasetçi değil” diye konuştu.

GİZLİ KAPAKLI DEĞİL!
AK Partili Kaya, akaryakıt istasyonu ihalesinin AK Partili Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ile kardeşinin almasıyla ilgili de şunları söyledi:

“O bölge için yapılan ihaleler açık ve şeffaf şekilde kamuoyuna ilan ediliyor. Gizli, kapaklı bir şey yok. Necip Bey de ifade etti ama biz bunların yaptıkları işler gibi iş yapmayız. Onların işleri gizli saklı… Bütün İzmir, Bayraklı biliyor. Bir siyasetçinin sözünü önemserim ama Serdar Bey’in sözünü artık karşılığı kalmamıştır. Afete maruz bölge konusunda dedikleri sabit belgelerle çürümüş ama tekrar ediyor aynı şeyleri. Bırakalım o tekrar etsin”