GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Nisan 2023 Salı 09:03

AK Partili Kaya’dan CHP’li Bakan’a ‘İnciraltı’ yanıtı: Çok mahcup olacak!

Tartışmalara neden olan İnciraltı Planları ile ilgili CHP’li Murat Bakan’ın ‘Mahmut Atila Kaya’ya sorsunlar’ sözlerine yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Murat Bakan  çok mahcup olacak. Özür diler mi bilmem tabii ki. Sayın Bakanımızın masasında konu. İnşallah Murat Bakan da bu mahcubiyetini ifade eder” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'in en gözde yerleri arasında olan İnciraltı'nın planlanması konusunda tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen planlama çalışmalarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi olumlu yaklaşırken, İzmir'de bulunan meslek odaları ise bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesi ile planlamalara karşı çıkmıştı.

- CHP’Lİ BAKAN’DAN 'İNCİRALTI PLANI' ÇIKIŞI: HESABI ATİLLA KAYA’DAN SORUN!

Meslek odaları ve bölge halkı arasında sık sık tartışmalara neden olan planlama süreci ile ilgili olarak  CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Sonsöz TV’de yayınlanan programda AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya yüklenmişti.

CHP’li Bakan, “İnciraltı’nın gereğini İnciraltılılar yapsın. Seçim öncesi çözülecek demişti Mahmut Atilla Kaya… Kaya’ya sorsunlar ne oldu diye? Defalarca söyledik, istiyoruz dedik. Tarım Bakanı imzaladı dedi, imzalamadığı ortaya çıktı. Çözemediler. Bize nasip olacak herhalde İncirlatı’nın çözümü…” ifadelerini kullanmıştı.

KAYA: SOYER BİR TON ZAMAN KAYBETTİRDİ
Bakan’ın sözlerine yine Sonsöz TV ekranlarından yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise “Büyükşehir Belediye Başkanı iki sene önce söz verdiği halde ‘ben göreyim’ gibi cümlelerle bir ton zaman kaybettirdi. İnciraltı planları sayın bakanımızın onayında, masada duruyor. Murat Bakan  çok mahcup olacak. Sayın Bakanımızın masasında konu. İnşallah Murat Bakan’da bu mahcubiyetini ifade eder. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da yakın zamanda inşallah hazırlığını yapacak. bir yandan da orada yapacağımız işleri de İzmirliler ile paylaşacağız. Biz Kültürpark’tan da daha büyük bir yeşil alanı İzmirlilere kazandıracağız diye söz vermiştik. Çok muhteşem bir şey çıkacak iş bitince. Hem orada yıllardır bekleyen vatandaşlarımız mutlu olacak hem de İzmir çok muazzam  bir alan kazanacak. Yerel yönetimlerin, CHP’nin yapmadığı parkları, tesisleri, yeşil alanları şehrin kalbinde nasıl Buca’da kazandıracaksak burada da kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.