GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Şubat 2022 Cumartesi 10:13

AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e Menderes tepkisi: Düşmanlığınızı da gördük!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'te kurmayı planladığı Katı Atık Entegre Tesisi projesinin ÇED süreci durdurulması hakkında yaptığı açıklamaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'te kurmayı planladığı Katı Atık Entegre Tesisi hakkında yaptığı açıklamasına tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin atığını çevreye zarar vermeden ayrıştırmak için harekete geçmiş, bunun için de Menderes'te kolları sıvamıştı. Yapılması planlanan Katı Atık Entegre Tesisi ise şehrin genelinde büyük yankı uyandırmış, birçok Menderesli vatandaşın tepkisi toplamıştı.

ÇED süreci başlatılan projeye ilişkin Ankara'da yapılan toplantıda ise kurum görüşleri kısmında bulunan eksikliklerin giderilmesi için süreci durdurma kararı alınmıştı. Bunun üzerine AK Parti ve Büyükşehir cephesinden karşılıklı açıklamalar gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ankara’daki toplantıda alınan karar doğrultusunda, ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin ışığında, projenin teknik hususlarının değerlendirileceği bildirilerek, kamu yararı niteliğindeki tesisin kente kazandırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekilmişti.

Büyükşehir'in bu açıklamasına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tepki gösterdi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çevreye ve tarıma kötü etkilerinden ÇED süreci durdurulmuş, CHP'li Soyer "çöp tesisini yapacağız" diyor. Çevreye düşmanlığınızı biliyorduk, şimdi Menderes'e olan düşmanlığınızı da gördük. Suyumuzun kaynağı, tarımın merkezi ve turizm cenneti Menderes'i çöpkent yapamayacaksınız!" dedi.