GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Nisan 2022 Pazartesi 14:27

AK Partili Kaya Soyer'e yüklendi: Buca'da dikili ağacın yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, devam eden Buca Cezaevi tartışmaları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklendi.

EGEDESONSÖZ - Buca Cezaevi’nin geleceği ilgili tartışmalar kent gündeminde yer tutmaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer cezaevi ile ilgili  “Yıkımı başlayan Buca Cezaevi arazisi için yetkililere sesleniyorum. Bu eşsiz arazi betona kurban edilmemeli. Buca'nın daha fazla betona değil, yeşil alana ihtiyacı var. Adı ne olursa olsun; rekreasyon alanı, park, Millet Bahçesi… Desteklemeye hazırız” demişti. 

Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e cevap verdi. Soyer’in 3 yıllık süresince Buca’ya 1 metrekare dahi yeşil alan kazandırmadığını belirten Kaya Buca Cezaevi’nin AVM planını kaldırarak yeni bir yeşil alan daha kazandıracaklarını ifade etti.

Kaya paylaşımında “Buca Cezaevi arazisini AVM olarak markalayan CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı Tunç Soyer'in, 3 yıllık görev süresince Buca'ya 1 m2 dahi yeşil alan kazandırmadığını biliyor muydunuz? Oradaki AVM planını kaldıracağımız gibi, Buca'mıza yeşil alanları da biz kazandıracağız.” dedi.