GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2018 Pazartesi 12:25

AK Partili Kaya: Hemşerilerimiz Atatürkçülüğün yan gelip yatmak olmadığını görmüş!

Milletvekili Kaya, 24 Haziran’da kent özelinde CHP’den daha iyi bir sonuç alacaklarını söylerken, “HDP’leşmiş CHP’den rahatsızlık var. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz. İzmirli hemşerilerimiz Atatürkçülüğün yan gelip yatmak olmadığını görmüş. CHP İzmir’de çok ciddi bir tokat yiyecek” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Milletvekili Kaya konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ve kentteki yerel yönetimleri hedef aldı.

Muhalefet kanadına yüklenen Kaya ayrıca CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin hafta sonu gerçekleşen İzmir programını da değerlendirdi.

Proje ve yatırımlar noktasında merkezi hükümetin İzmir’e yönelik çalışmalarını anlatan Kaya, kente yönelik herhangi bir engelleme yapmadıklarını aktardı.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

İZMİR HDP’LEŞMİŞ CHP’DEN ÇOK RAHATSIZ!
Kaya, “Listelerimiz çok yeni ve genç. Geçen süreçte ben Karabağlar İlçe eski Başkanı Kazım Erten’le geziyorduk. Bana genç diyorlardı. Şimdi en yaşlılardan biri ben oldum. Bizim genç açılımımıza muhalefet partileri karşı çıkmıştı. Zaten listelere genç yazmamışlar. İzmir’de açıktan birbirleriyle kavga ediyorlar. İzmir’in iradesini çantada keklik görüyorlar. Hiçbiri de İzmir’deki yatırım ya da proje için değil. Senin adamın niye buraya girdi. Artık pişkinleşme var. CHP’nin İzmir’de çok ciddi bir tokat yiyeceğini düşünüyorum. Hem HDP’leşmiş CHP’den çok rahatsızlık var hem de büyükşehir, milletvekili, genel merkez kavgası var. 24 Haziran seçimleri CHP’nin İzmir’den vedalaşma seçimi olacak” dedi.

İZMİR’DE O KADAR ÇOK OY ALIYORLAR Kİ ARTIK ŞIMARDILAR
Kentsel dönüşüm üzerinden konuşan Kaya, CHP’ye yüklendi ve “Yaptığımız yatırımları CHP’li Aziz Kocaoğlu ve yerel yönetimlere rağmen yapıyoruz. Açtıkları davalar var. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yeni dönemde de faydasını göreceğiz. O olmasa bizim bu kentsel dönüşümü gerçekleştirme imkanımız olmazdı. Bu işler kolay olmuyor. Konuşmuyoruz ama İzmir’e özel bir üniversite de kuruldu. Bunlar geçmiş döneme baktığımız zaman kolay tıkır tıkır giden işler değil. Bir iş yaptıkları yok. Varsa yoksa polemik. İzmir’de o kadar çok oy alıyorlar ki artık şımardılar. Bunlar İzmir’e yakışmıyor. İzmir böyle temsil edilmez. İzmir’in yüzde 62’sinin imarsız olması güzel İzmir’imize yakışmıyor. Kocaoğlu Uzundere’deki dönüşüm için, ‘Türkiye’de örneği yok diyor. Çok güldük. Bir şey yapmadın ki. 400 konutun temelini attın. Yüz binlerce konut var. Her seferinde gittiler, yapacağız dediler ve unuttular” açıklamasında bulundu.

KUYRUKLU YALAN!
Yatırımların merkezi hükümet tarafından engellendiğinin zaman zaman İzmir kamuoyunda gündem olmasına değinen Kaya, “Kuyruklu yalan. Biz niye engelleyelim? Karabağlar, Buca, Narlıdere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi talepte bulundular. Şimdi yapabiliyorsun değil mi? İzin aldın. Nasıl yapıyorsun? Bizim tek kaygımız; bu işler şeffaf yapılsın. Karabağlar ve Buca’ya yetki verdik, 5 yıldır tık çıkmadı. Aktepe- Emrez’dekini yapmadı. Onu da biz yapacağız. Bekliyoruz. Bir deprem olsa bunun hesabını kim verebilir? Bir projesi hazırlanmaz mı? Konu kentsel dönüşümse bizden ne istiyorlarsa biz yardım ederiz” diye konuştu.

BAŞTA İŞ DÜNYASINDAN TALEP GELMESİNİ İSTİYORUZ
Körfez Tüp Geçiş Projesi özelinde açıklama yapan Kaya, “Körfez geçiş projesi bizim en önem verdiğimiz projelerden biri. 6 dakikada İzmir’in karşısından karşısına geçmeyi sağlayacak. Ayrıca İzmir’e yeni bir turizm alanı kazandıracağız. Yine kimin aymazlığını gördük? CHP’nin. Hepsi biz bu projenin arkasındayız dediler. ÇED süreci geldi 4 belediye itiraz etti. Bu nasıl bir iştir? Bugün söylediklerini yarın unutuyorlar. Kocaoğlu yine çark etti. Biz İzmirli hemşerilerimizden projeye sahip çıkmasını istiyoruz. İzmirli istiyorsa biz yapacağız. Başta iş dünyasından talep gelmesini ve sahip çıkmasını istiyoruz. Bu İzmir trafiğinin kurtuluş projesidir. Biz bu karşı duruşa karşı İzmirli hemşerilerimizin destek vermesini istiyoruz” yorumunu yaptı.

HEMŞERİLERİMİZ ATATÜRKÇÜLÜĞÜN YAN GELİP YATMAK OLMADIĞINI GÖRMÜŞ
Partisinin 24 Haziran’da İzmir’de CHP’den daha iyi bir sonuç elde edeceğini iddia eden Kaya, “Siyaseti rakamlar üzerinden okumam. Ben İzmir’de CHP’den iyi olacağımızı düşünüyorum. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz. İzmirli hemşerilerimiz Atatürkçülüğün yan gelip yatmak olmadığını görmüş. Bizim yaptıklarımızın vatandaşlarımızda karşılık bulduğunu gördük. CHP’nin katliamla suçladığı liderlerle yan yana olduğunu ve omurgasız bir siyaset yaptığını herkes görüyor. HDP’leşen CHP’nin tokat yiyeceğini düşünüyorum.  Aslı varken suretine atmayız diye İzmirli hemşerilerimiz söylüyor. Şımarıklık düzeyine gelen hadisenin hesabını İzmirli hemşerilerimiz soracak” dedi.  

KAZANMA İHTİMALLERİ YOK!
Kaya, cumhurbaşkanı adaylarının söylemleri üzerinden ise, “‘Parlamenter sisteme döneceğiz’ diyorlar ama hepsi vaatler sıralıyor. Önce bir karar verin. Parlamenter sisteme döndüğünde cumhurbaşkanı temsili bir makam oluyor. Zaten kazanma ihtimalleri yok da kazanırsanız nasıl yapacaksınız bu söylediklerinizi. Milletvekilliği için birbirlerini yumrukladılar. 16 Nisan’da milletvekilliğinin önemi kalmayacak diyorlardı. Madem öyle niye birbirinizin sırtına bastınız?” mesajlarını verdi.

YOLLARINA GÜL DÖKTÜLER, ÇEVREYİ KİRLETTİLER
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir programını değerlendiren Kaya, “Yollarına güller döktüler. Çevreyi kirlettiler. İzmirliler çevreye çok duyarlıdır. Gittiği yerde çok çirkin görüntüler oluştu. İzmir’e has bir tane mesaj yok. Bizim İzmir’e koyduğumuz vizyon her zaman ortada. CHP’nin cumhurbaşkanı adayının İzmir’e has bir tek mesajı yok. Bir tek ‘miting yapacağız, doldurun’ dedi. O kadar çantada keklik görüyorlar ki… İzmir için bir projeleri, söyleyecek sözleri yok. Bu çok acı. Kendi partilerinde genel başkan olarak layık görmedikleri ismi Türkiye’yi yönetmek için çıkarıyorlar. Bunlar gayri ciddi işler. Bunların hiçbiri bizim cumhurbaşkanımızın rakibi zaten değil. Cumhurbaşkanımız küresel güçlerle mücadele ediyor” dedi.

İZMİR HAK ETTİĞİ YERE BU YEREL YÖNETİMLERDEN KURTULARAK GELECEKTİR
Kaya ayrıca, “İzmir Türkiye’nin en güzel şehri... Dünyada örneği yok. Ama bu yerel yönetimlerin eşlinde o kadar geri gitti ki. Artık biz yapacağımız projelerle, belediyelerin yapması gereken işleri de yaparak İzmir’i o görüntüden kurtaracağız. İzmir’in hak ettiği yere bu yerel yönetimlerden kurtularak geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.