GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2023 Cumartesi 08:14

AK Partili Kaya, CHP’li siyasetçileri hedef aldı: Egosu yüksek mitomanlar, siyasi şovmenler!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, milletvekili seçim listeleri ve Büyükşehir Belediyesi icraatları üzerinden CHP’yi hedef alarak “Peki belediyedeki şirket yöneticiler… HDP’liler üst düzey noktalara yerleştirildi. HDP’ye yardım yataklıktan tutuklanan isimlerden birini koydu oraya… Tıpış tıpış gidip oy verin diyorlar. İzmir, egosu yüksek siyasi mitomanların, sonradan görme siyasi şovmenlerin oyun sahnesi değildir. Bunu iyi bilsinler. 14 Mayıs’ta görecekler. Sizin her dediğinizi yapacak değil bu şehir. İzmir iradesine sağlam şekilde sahip çıkacaktır” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda seçim ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

PKK ÜZERİMİZE SALDIRIRKEN KILIÇDAROĞLU İÇİN OY İSTİYOR
Kaya, partileri tarafından Millet İttifakı’na yönelik olarak kullanılan “teröre destek” söylemleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “PKK sözcüleri Erdoğan’a saldırıyor. Kemal Bey’e karşı bir kelime duyuyor musunuz? Bizim üzerimize onlar saldırırken Kılıçdaroğlu için oy topluyorlar. İzmir’den aday yaptıkları Hacer Foggo neler dedi? Sezgin Tanrıkulu SİHA’lar için neler dedi? Bunlar unutuldu mu? Tanrıkulu ‘insan hakları ihlali’ dedi SİHA kullanımı için. Bu ülkenin evlatları mücadele ediyor, şehit oluyor. Çok şükür SİHA’larla, İHA’larla çok sağlamız. PKK’nın Türkiye’de varlığı kalmadı. Suriye ve Irak’ta da vuruyoruz. Peki Tanrıkulu nerede? Hala o partide… Partiden mi attılar, hayır. Bir bakıyorsunuz diğer taraftan Hacer Foggo’yu İzmir’e gönderiyor. PKK’ya çık laf et, etmiyorsun. Her şey vatandaşın gözün önünde… Bizim söylemimiz belli, onların söylemi belli” dedi.

PARAYI SOYER’E TESLİM EDERSEN SONUÇ ORTADA!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere CHP’li siyasetçilerden gelen “İzmir ödediği vergilerin karşılığını merkezi hükümetten alamıyor” eleştirilerine yanıt veren Kaya,  “CHP kendi beceriksizliklerini gizlemek için bu yalanı atıyor. Rakamlarla konuştuk,  yanıt vermediler. Kocaeli’nden sonra nüfus başına ikinci en çok kişi başına kaynak alan il İzmir. Bizim aldığımız kaynak Ankara Büyükşehir’in aldığı kaynakla aşağı yukarı aynı ki Ankara’nın nüfusu bizden fazla. Parayı Soyer’e teslim edersen sonuç ortada. CHP’nin yereldeki 25 yılının son 4,5 yılında başlayıp biten eser var mı? Belde belediye başkanı bile bir şey yapar ya? Diyemiyor. Zaten yapsa Kılıçdaroğlu da İzmir mitinginde çıkar Büyükşehir belediyemiz şunları yaptı derdi. Ne oldu opera binası, ihale iptal… Çiğli Tramvayı ne oldu, durdu. Elinde devam eden işleri bitiremiyorsun. Belediye başkanı oldu 2 yılda körfezde girip yüzeceğim dedi. Ben bilimsel olarak karşılığının olmadığını söyledim. Kokuyu bitiriyorum dedi. Şimdi kokuyu gelecek sene halledeceğiz diyor. Bilimi inkar ediyorsun. 5 bin kilometre yağmur suyu ayrıştırma kanalına ihtiyacın var. Şu an 700 kilometrede… Peki belediyedeki şirket yöneticiler… HDP’liler üst düzey noktalara yerleştirildi. HDP’ye yardım yataklıktan tutuklanan isimlerden birini koydu oraya. Bunlar açık açık İzmirlinin gözü önünde oluyor” açıklamasını yaptı.

Kaya, CHP’li seçmene liste dayatma yapıldığını da belirterek “Bu yaşananlara tepki olmazsa İzmir’de aday olarak koymaya devam edilir. Tıpış tıpış gidip oy verin diyorlar. İzmir, egosu yüksek siyasi mitomanların, sonradan görme siyasi şovmenlerin oyun sahnesi değildir. Bunu iyi bilsinler. 14 Mayıs’ta görecekler. Sizin her dediğinizi yapacak değil bu şehir. İzmir iradesine sağlam şekilde sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

KOOPERATİF MODELİNİN FİNANSMANINI HALK BANKASI YAPIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirilen kooperatif modeli hakkında konuşan AK Partili Kaya, “Kentsel dönüşüme ihtiyaç var. 25 yılda 250 konut yapmışlar. Depremden sonra bakın biz 600 bin konutun temelini attık. 25 yılda bunlar 250 konut yapmışlar İzmir’de. Şimdi kooperatif modeli ile bir dönüşümden bahsediyorlar. O işin finansmanını da Halk Bankası yapıyor. Zaten bizim sağladığımız finansmanla yürüyen hadise… İzmirlilerin yüzde 65’i imarsız ve dayanıksız konutlarda yaşamakta… 25 yılda 250 konutta yaptılar. 7 defa dava açtı CHP’li Karabağlar Belediyesi 540 hektarlık alan için… Planımızı ortaya koyduk. İzmir’de yapılacak işlere takoz koyan bir anlayış var. Üniversiteye karşı çıktılar, TOKİ’sine karşı çıktılar. Sürekli dava… Sonuçta İzmir zaman kaybediyor. Şehri 25 yılda kokutmuşsun. Kılıçdaroğlu ‘Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğim’ diyor. Türkiye’yi İzmir gibi yönetirim dersen cevabı meydandan alırsın” ifadelerini kullandı.

EKONOMİDE RAHATLAMA İLERLEYEN SÜREÇTE HİSSEDİLECEK
Türkiye’de son dönemde ekonomide yaşanan olumsuzluklara karşın seçmenlerin Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiğini bilerek hareket ettiğini söyleyen Kaya, “Hemşerilerimiz şunun farkında… 15 Temmuz’da darbe kalkışmasına maruz kaldık, üstüne salgın, üstüne Rus-Ukrayna Savaşı ve istikrarsızlık hala sürüyor. Akabinde de deprem… Türkiye güçlü yapısıyla Erdoğan liderliğinde hiçbir vatandaşının aç açıkta bırakmadan bu süreci yönetti. Gücümüzün üstünde yaptığımız işlerle bu manada olabildiğince rahatlatma noktasında yol aldık. Rahatlama ilerleyen süreçte hissedilecek. Cumhurbaşkanımız kira artışları ile ilgili de konuştu. Kanun belli… Yüzde 25’in üzerinde artış olamaz. Kanuna bağladık. Biz görüyoruz, yaparız, daha da yapacaklarımız var. Türkiye’nin önemli bir dönemeçte olduğunu vatandaşlarımız görüyor. Ya Atatürk’ün hedef olarak koyduğu tam bağımsızlık yolunda Erdoğan liderliğinde devam edeceğiz ya da tekrar 2000 öncesi gibi dışa bağımlı bir oluşuma doğru gideceğiz. 21 yılda altyapı noktasında yolları, hastaneleri, köprüleri görüyoruz. Bunun ekonomiye pozitif noktada katkı sunduğunu bahsedebiliriz ama mutlaka daha da yapacağımız şeyler olacaktır. Alt gelir grubundaki vatandaşlarımız nereden nereye geldi. Vatandaşın alım gücünü arttırmak için tedbirler alıyoruz” açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘300 MİLYAR DOLAR KAYNAK’ YANITI
6’lı Masa’nın devleti yönetme vizyonunun olmadığını belirten Kaya, “İttifak’ın Türkiye vizyonu ne olacak, ekonomide ne olacak? ABD’ye gitti gizli görüşmesi vardı. Bir senatör bile senle görüşmedi. İngiltere’de 3-4 miyar dolarlık fonu yöneten birileriyle görüştün. Almanya’ya gittin ama o anda İmamoğlu ile Akşener bir şey yaptı ve hemen geri döndün rol kapılıyor diye… Sen kimle görüştün ya da parayı niye getirmiyorsun? 300 milyar dolar büyük kaynaktır. Bilmem ne fonundan alacağız dersin. Dersin ki IMF ile görüştüm şu kadar gönderecekler dersin. Biz Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin geldiği noktayı deprem sürecinde gördük. Devlet de büyük millet de büyük. Ben ilk gün oradaydım. Millet seferber olduk. Müteahhitlik hizmetlerinde dünyada birinciyiz. Bizdeki iş makinesi gücü, teknik eleman dünyanın hiçbir yerinde yok. Adeta seferber oldu devlet ve yaralar sarılıyor. Arada kendisi de görüyor ve ‘Türkiye zengin ülke’ diyor. E bunu Erdoğan yaptı. Ama bunu demiyor. Bu kaynak Erdoğan dönemindeki işlerle sağlanmış. Çelişkili beyanlar, hayali söylemler. Cumhurbaşkanımız ise milletten aldığı güçle ayakta kalmıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar yatırım getireceği ile ilgili vaadi ‘afaki’ bulduğunu söyleyen AK Partili Kaya, “CHP’de entelektüel seviyede insanlarla konuştuğumuzda ‘sen buna inanıyor musun?’ diyorum ‘inanmıyorum’ diyor. ‘Böyle bir ciddiyetsiz yaklaşım olmaz’ diyor. Seçmenin aklıyla alay etmektir bu. 300 milyar dolar büyük para. Depremin maliyet 100 milyar dolar. Ona ilişkin kaynak noktasında çalışıyoruz. Ben getireceğim diyor. Ciddiyetsizlik bu” şeklinde konuştu.

ATA’NIN EMANETİNİ ŞEHRE KAZANDIRDIK
İzmir’de yeniden ihya edilerek hizmete sunulan İktisat Kongresi binasına tüm İzmirlileri davat eden Kaya şunları söyledi:

“İzmirli hemşerilerimizi İktisat Kongresi’ni gidip görmeliler. Bu emaneti yıktı CHP… Yerli ve milli iktisadını temelleri atılmıştı ve Ata’nın emanetini yıkıp geçtiler. Biz ne yaptık? Neredeyse belediye başkanı tam otopark ruhsatı verecekken hemen müdahale ile kültür varlığı olarak alan işaretlendi ve valilik İzmir’e bu yeri kazandırdı. Cumhurbaşkanımızın, Atatürk’ün, Kazım Karabekir Paşa’nın beyanlarını okursanız birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu görürsünüz. Şu an ki CHP’nin beyanları ile nasıl çelişkili olduğunu da görürsünüz. İktisat Kongresi’ni, Ata’nın emanetini şehre kazandırdık. İzmir burayı kazandı. Atatürk’ün emaneti aynı yerde yükseldi. Çocuklarımız oraya gidip cumhuriyetimizin ne zorluklarda kurulduğunu, cumhuriyetin kurulduğu şartlarla şu anki gelmiş olduğu durumu görmelerini sağlayacak. İçeride bilgilendirmeler, ülkemizin nereden nereye gelindiğini gösteren açıklamalar var. O günkü Atatürk’ün vermiş olduğu mesaj ile Erdoğan’ın mesajı aynı mesaj. Kılıçdaroğlu’nun hayali de olsa 300 milyar dolar getireceğim mesajı çok farklı mesaj. CHP’nin nereye savrulduğunu görüyoruz.