GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Eylül 2022 Perşembe 17:35

AK Partili Kaya, CHP’li Bakan’ı hedef aldı... ‘Belediye başkanı destek verdi’ dedi… Karaburun’da TOKİ tartışması!

Karaburun’da yapılacak olan 100 TOKİ konutu siyaset arenasında tartışmalara yol açtı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın daha önce ‘Karaburun’da TOKİ marifeti ile demografik yapıyı değiştirilmek isteniyor' dediğini kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, oda başkanlarının da katıldığı toplantıda Bakan’a tepki gösterildiğini açıkladı. Kaya ayrıca Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a toplantıda Bakan’ın sözlerini yüzüne söylediğini Erdoğan’ın da kendisine ‘bizim bu şekilde yapılacak TOKİ’ye herhangi bir itirazımız olmaz’ dediğini de belirtti.

EGEDESONSÖZ -Karaburun’da hayata geçirilmesi planlanan TOKİ konutları ile ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a yüklendi.    

CHP’li Bakan’ın ilçede yapılacak TOKİ çalışmaları ile ilgili olarak ‘bu demografik olarak Karaburun’u değiştirmek için istila hamlesidir, Karaburun’da TOKİ ihtiyacı yoktur’ sözünü kullandığını kaydeden Kaya, yaptığı saha çalışmalarında vatandaşın 1 numaralı beklentisinin TOKİ konudu olduğunu kaydetti.

“MURAT BAKAN BİZE SORMADAN NEDEN AÇIKLAMA YAPIYOR DEDİLER"
Kaya açıklamasında “Biz hafta sonu Sayın Başbakanımız ile Karaburun’da o gelmeden önce muhtarlarımız ve oradaki sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile toplantı yaptık. Bize ‘Karaburun TOKİ için teşekkür ediyoruz’ dediler toplantı başında. Bize ‘100 konut yetmez, bize en az 200 tane daha TOKİ’nin burada konut yapması lazım’ dediler. Burada bir konu var. Ya ben yalan söyledim o gün ya da Murat Bakan yalan söyledi. Ben muhtarlarımıza ve başkanlarımıza ‘arkadaşlar siz böyle diyorsunuz da biz 100 taneyi bile buraya koydururken Murat Bakan bunları söyledi’ dedim. ‘Biz onu tanımıyoruz, kimdir, ne olduğunu bilmiyoruz. Niye de böyle bir açıklama yapmış bize sormadan’ dediler. Halkın problemlerini biz biliyoruz.  Bizim tek endişemiz vardı dedi birkaç muhtarımız o da ‘çok katlı konut olur mu’ konusuydu. Dedim ki Çeşme’ye baktınız mı, Selçuk’a baktınız mı? Hatta bizim  Karaburun’daki TOKİ projesini aldım gösterdim. ‘Sayın vekilim böyle yapılacaksa 500 tane yapılsın’ dediler. Karaburun doğasına, yapısına oradaki konuttaki stoğa uygun bir şekil çok güzel bir proje yapıldı. Çok katlı olmayacağını duyunca daha fazlasını yapın dediler. Halkın talebi bu. Ama oradaki CHP'li siyasetçinin beyanı bu... Dar gelirlilere yapılacak bunlar” ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE BAŞKANI 'İTİRAZIMIZ OLMAZ' DEDİ"
Karaburun’da yapılan kaymakamı ziyareti sırasında Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın da katıldığı bir toplantı yapıldığını söyleyen Kaya, “Başkanın yüzüne söyledim. ‘Sizin milletvekiliniz böyle dedi’ dedim. Kendisi ‘biz bu şekilde yapılacak TOKİ’ye herhangi bir itirazımız olmaz’ dedi. Bizim meşhur Konak Tüneli işi var. Karşı çıktılar ama ilk önce onlar geçtiler. Neredeyse 'biz yaptık' diyeceğe kadar getiriyorlar. Bunu çözmüş olduk. TOKİ, İzmir’de ihtiyaç mıdır, ihtiyaçtır. Hem dar gelirli hemşerilerimiz için hem dezavantajlı hemşerilerimiz için hem de emekli hemşerilerimiz için ihtiyaçtır. Ancak Karabağlar kısmında sorunlar yaşadık yerel yönetimle…Burada 15 binin üstündeki konutu TOKİ’nin yapmış olduğu hamle ile hemşerilerimize kazandırmış olacağız. Karaburunlu daha fazla TOKİ konutu istiyorlar. Bir de orada özel koruma amaçlı planlama  çalışması yapıldı. Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüzün o plana ilişkin itirazları olmuş. O konuya ilişkin perşembe günü arkadaşlarımız ile kaymakamlığımız başkanlığında bir heyet gidecek, muhtarlarımız temsilcileri ile oradaki itirazlarını genel müdüre de anlatacaklar. Daha sonra genel müdürümüz ile beraber yerinde değerlendirme yapıp oradaki vatandaşlarımızı ve Karaburun'un gelişimi için hem doğayı koruyarak, inşallah güzel  bir planı vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.