GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Eylül 2022 Salı 12:42

AK Partili Kaya, Başkan Soyer'e 'sobe' dedi: Kruvaziyere tek katkısı yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kruvaziyer gemilerin rotasının İzmir’e döndürülmesi ile yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Kaya, “2023'e kadar İzmir'e gelecek 31 gemiye ilişkin Soyer'in hiçbir katkısı olmamış, gemilerin geleceğini basından öğrenmiştir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Sosyal medya hesabından açıklama AK Partili Kaya, kruvaziyer gemilerinin  İzmir’e gelmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir katkısı olmadığını, çalışmaların İzmir Valiliği koordinasyonunda getirilen 5 kurum tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

“CHP'li Soyer'in yeni bir yalanını sobeliyoruz!

Soyer'in bahsettiği, Seatrade Cruise Med'e kayıtlı İzmir'de hiçbir liman yoktur. 2023'e kadar İzmir'e gelecek 31 gemiye ilişkin Soyer'in hiçbir katkısı olmamış, gemilerin geleceğini basından öğrenmiştir.

Soyer'i yalan dünyasında bırakalım ve gerçeği paylaşalım. Kruvaziyer turizmin artması hedefiyle, İzmir Valiliği'nin koordinasyonunda 5 kurum bir araya gelmiş, İzmir'de bir limanın Seatrade Cruise Med'e üye olması ve fuarın İzmir'de yapılabilmesi için çalışma başlatılmıştır”