GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Şubat 2016 Pazartesi 09:48

AK Partili Kalkan'dan TBMM'de tarih ve dil çıkışı

TBMM Genel Kurulu 2016 yılı bütçe görüşmelerinde Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu hakkında söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, kurumların ülkemiz için önemine dikkat çekti.

Kalkan, “Gençlerimize tarih bilincini öğretmek istiyorsak, yolda yürürken dükkânların tabelalarını okuyup anlamak istiyorsak bu kurumların çalışmalarını takip ederek üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi. 

Gençliğimize tarihimizi öğretmek bilincindeyiz
Ülkeye saygınlık kazandıran zenginliklerin en önemlisinin, köklü kurumlara sahip olmak olduğunun altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu ülkemizin en köklü kurumları arasında yer almaktadır. Türk Tarih Kurumu, Türk medeniyetini bilimsel yollardan araştırmak yaymak, tanıtmak, yaymak ve toplumdaki bilincini geliştirmeyi hedeflemiştir. Bizlerde AK Parti Hükumeti olarak gençliğimize güzel tarihimizi öğretmek bilincindeyiz. Bu bilinçle tarih alanında yapılan araştırma ve çalışmalara önem vererek destekliyoruz” diye konuştu.

Ekonomi ve eğitimin temeli doğru iletişimde
Türk Dil Kurumunun yalnızca Türkçeyi değil, Türk dilinin tarihi önemini ve lehçelerini bilimsel yöntemlerle araştırdığını belirten Kalkan, “Doğru ve güzel Türkçenin yaygınlaştırılması konusunda toplumun her bireyi olarak siyasi parti üstümüze önemli görevler düşmektedir. Ülke ekonomisinin ve eğitimin temeli doğru iletişimden geçmektedir. Ancak bugün İstiklal Marşımızı okurken çocuklarımız kullanılan kelimeleri anlamıyorlarsa, torunları dedelerin konuştuklarını anlamıyor ve iletişime geçemiyorsa, hele ki yolda yürürken dükkânların tabelalarını okuyamıyorsak hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız. En büyük zenginliğimiz olan Türkçemizin can çekişmesine seyirci kalmamalıyız. Doğru ve güzel Türkçenin yaygınlaştırılması konusunda Türk Dil Kurumu’na destek vermek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.