GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Aralık 2023 Pazartesi 12:43

AK Partili İnan’dan Soyer’e ‘Alsancak Limanı’ yanıtı: Senin çapını aşar!

İzmir Limanı’ndan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli firmanın hisse alacağına yönelik iddialara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tepki gösterdi. Soyer’in tepkisinin ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Soyer’e, “Şehri en geri noktaya götürdün. İzmir'in bugününü ve geleceğini çaldın. Bu gibi konular senin çapını aşar” diyerek yüklendi.

EGEDESONSÖZ - Birleşik Arap Emirlikleri merkezli AD Ports Group, İzmir Limanı'ndan hisse almaya hazırlandığı iddialarına tepki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Soyer, iddialara ilişkin olarak, “İzmir Limanı İzmirlilere ve her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına aittir. İzmir halkının bilgi ve iradesi dışında İzmir Alsancak Limanı’nın satılması asla kabul edilemez. Böyle büyük bir yanlışın karşısında, tüm İzmir halkının tek yumruk olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

-ALSANCAK LİMANI'NIN ARAPLARA SATILACAĞI İDDİASINA TEPKİ: İZMİR TEK YUMRUK OLACAK!

Bunun üzerine AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Soyer’e yüklendi. Soyer’e dair önceden gelen eleştirileri hatırlatan İnan şunları söyledi:

Kendine özel para basmayı ve "Al Sancak" yerine kendi bayrağını çıkarmayı düşünen Tunç Soyer. İzmir'in en kadim yerlerine yabancı - Antik Yunan'dan isimler koyan Tunç Soyer. Tarihi Un Fabrikasını, birçok sit alanlarını İzmir ile alakasız kimselere peşkeş çeken Tunç Soyer 31 Mart yolcusu Tunç Soyer! Senin yurt dışında fon aradığın gün sayısı İzmir'de kaldığın gün sayısından bile fazla. İzmir'in tüm değerlerinin olduğu gibi İzmir Limanı'nın da en büyük güvencesi hükümetimiz ve İzmirli hemşehrilerimizdir. Şehri en geri noktaya götürdün. İzmir'in bugününü ve geleceğini çaldın. Bu gibi konular senin çapını aşar.