GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ocak 2024 Perşembe 14:08

AK Partili İnan’dan CHP’ye gönderme: İzmir, İstanbul’un uydusu olamaz!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP’deki aday belirleme süreci ile ilgili olarak açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun İzmir adayını belirleme noktasında adımlar attığına dair gönderme yapan İnan, “İzmir çantada keklik göreceğiniz kent değil. İstanbul'dan yönetilecek kent değil. İstanbul'un uydusu asla olamaz İzmir. Sözüm ona en güçlü oldukları yerde bu tartışmadan adaylarını bile açıklayamıyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti’de bugün yapılacak aday tanıtım toplantısı öncesi AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan TGRT Haber’de açıklamalarda bulundu

İzmir ve seçim süreciyle ilgili değerlendirmeler yapan İnan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne sert sözlerle yüklendi.

İZMİR’İ ÇOK GERİYE GÖTÜRDÜLER
İzmir’in belediyecilik anlamında geride olduğunu söyleyen İnan, “İzmir için yapılan ‘kale’ değerlendirmelerine hep karşı çıktık. Son 2019'daki yerel seçimlerde 1 milyon 100 bin İzmirli hemşehrimiz AK Parti'ye oy verdi. Kale nitelendirmesine kabul etmiyoruz. Kale olarak nitelendirdikleri yerde seçime 70 gün kaldı, hala adayları belli değil. İzmir'i çok geriye götürdüler. Son 25 yıldır CHP belediyeciliği anlayışı ile çok sıkıntılar ile boğuştu İzmir. O kadar kronik sıkıntılar var ki şehircilik çökme noktasına geldi. CHP'nin 5 yıl boyunca geriye götürdüğü şehri, ilk 1 sene içinde adayımız ile tüm kronik sıkıntıları ortadan kaldırmayı ve İzmir'i yeni imkanlarla buluşturmayı vaat edeceğiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız da şehrimiz ziyaret edecek ve ilçe başkan adaylarımızı da tanıtacağız. İzmir'de hükümet yatırımları olmasaydı, Cumhurbaşkanımızın destekleri olmasaydı İzmir’imiz nefessiz kalırdı. İstiyoruz ki İzmir en güçlü desteği versin, biz de zaten bu zamana kadar İzmir'e hep destek verdik. Şu saatten sonra yerelde AK parti, genelde de AK Parti hükümeti ile bu bütünlük şehrimize çok kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.

CHP TARİHİ BOYUNCA BAŞIRILI BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARAMADI
CHP’deki aday tartışmaları üzerine yorum yapan İnan, İmamoğlu-Özel arasındaki ilişkiye dikkat çekti. İzmir adayının belirlenmesi noktasında İmamoğlu faktörünün olabileceğine dikkat çeken İnan, “İzmir çantada keklik göreceğiniz kent değil. İstanbul'dan yönetilecek kent değil. İstanbul'un uydusu asla olamaz İzmir. CHP’de kimin genel başkan belli olmadığı için eş başkanlık yaptıkları için genel başkan tartışması devam ederken CHP’nin bu konuda karar vermesi zorlaşıyor. Sözüm ona en güçlü oldukları yerde bu tartışmadan adaylarını bile açıklayamıyorlar. İstanbul ve Ankara’da seçmen mevcut CHP’li başkanlara şans verdi 2019’da. Ancak CHP tarihi boyunca hiçbir zaman başarılı bir belediye başkanı çıkaramadı. Bu 2 belediye başkanı vatandaşa hizmet etmek yerine, İstanbul’a hizmet etmek yerine  an geldi cumhurbaşkanlığı yardımcılığı oynayarak, an geldi kongrede divan başkancılığı oynayarak, an geldi İstanbul'un kaynakları partilerini dizayn etmek için kullandılar ve vatandaşın onlara tanıdığı şansı iyi değerlendiremediler. Kendini değil kentini düşünen başkan için hazırız. İzmir’de 25 senedir oluşan cari açığı kapatmak için hazırız.İzmir’den bu yalanları çok duymuş biriyim. Son  100 yılın tüm yalancılarını toplayın CHP'de son 10 yıldır üretilen yalanlar kadar etmez. İzmir, Ankara,İstanbul’da gençlik alanında tek bir kalem icraatini sayabilir misiniz desem ortada cevap yok. Bu mazeret siyasetinin malzemesi olarak duruyor. Bu konuda hemşerilerimiz ile mutabık durumdayız” açıklamasını yaptı.

Aday belirlerleme sürecine değinen İnan, “AK Parti her zaman istişare geleneğini önde tuttu. Demokrasi geleneğinde istişare kültünün en fazla uygulandığı dönem son 2 ay oldu. Genel Başkanımız tüm illere 2 saatten fazla ayırarak uzun toplantılar yaptı. Milletin, sokağın sesini merkeze aldı. AK Parti elbette her seçim sonuçlarını masaya yatırır. Bizim için bir seçim biter başka bir seçim çalışması başlar. İstişarelerimiz bu noktada eşi benzeri olmayacak derecedeydi” ifadelerini kullandı.

Nasıl bir seçim çalışması yürüteceklerinin sorulmasına yanıt veren İnan, “Her kentin kendine ait ruhu var. 2023 seçimlerinde Türkiye yüzyılı takvimimiz oluştu. Şimdi şehirlerimiz için hazırız ve karalıyız diyoruz. AK Parti sahada en fazla program yapan bir parti olacak. En kısa zamanda seçim beyannamemizi kamuoyuna takdir edeceğiz” diye konuştu.

Seçim sürecinde nerede mesai yapacağının da sorulmasına yanıt veren İnan, “İzmir ağırlıklı olacağım ancak gençlik kolları genel başkanıyım. Malumunuz üzere burada da tecrübelerimiz aktaracağız.6 Şubat depremini yaşadık. Belediyelerin yapacağı işler o zaman da vardı, bu zaman da var. Daha fazla belediyecilik icraatlarını ortaya koymak lazım. Yeni belediyecilik ihtiyaçları ile birlikte zihnen de bir reform gerekiyor. Bu konuda gençleri anlayan belediyecilik kadrolarını AK Belediyeciliğin sağlayacağına inanıyorum” dedi.