GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Eylül 2023 Salı 09:06

AK Partili İnan’dan CHP’li başkanlara mektup: Sorun varsa takip edelim!

İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarına mektup yazdığını belirten AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Tüm CHP'li belediye başkanlarına mektup da gönderdim. 'Çözebileceğimiz hangi konu varsa arkanızdayız' dedik. Telefonla dönen belediye başkanları da oldu. Onların da çözebileceğimiz meseleleri vardı, o konularda neler yapabiliriz diye konuları değerlendirdik” dedi.

EGEDESONSÖZ –AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarına mektup yazarak geçmişe sünger çekme çağrısında bulunduklarını ve sorunları konusunda yardımcı olmaya hazır olduğunu belirttiğini açıkladı.  Bazı belediye başkanlarının da telefonla geri döndüğünü dile getiren AK Partili İnan o belediye başkanları ile çözebileceği sorunları ile ilgili neler yapabileceklerini konuştuklarını belirtti.



SONSÖZ TV’de Fatih Yapar’ın konuğu olan AK Partili İnan, belediye başkanlarına yaptığı çağrı ile ilgili “Biz geçmişe bir sünger çekelim, gelin hangi meseleniz varsa getirin çözelim dedim. Tüm CHP'li belediye başkanlarına mektup da gönderdim. 'Çözebileceğimiz hangi konu varsa arkanızdayız' dedik. Telefonla dönen belediye başkanları da oldu. Onların da çözebileceğimiz meseleleri vardı, o konularda neler yapabiliriz diye konuları değerlendirdik. Trafik çok kötü noktada. Şehrin ulaşım hattı iflas etmiş durumda. Biz İZBAN'ı yapmasaydık bugün trafik ne olurdu? Bunu hükümet yaptı belediye işbirliği ile. Çevre yolunu yaptık, ikincisi ile ilgili çalışma var. Çevre yolunu yapmasak belediyenin açmış olduğu yeni bir aks var mı?” dedi.

‘CHP’Yİ KEPAZELİK İÇİNE DÜŞÜRDÜLER’
CHP’nin içinde bulunduğu durumu bir kepazelik olarak tanımlayan AK Partili İnan “Bugün CHP özellikle İzmir'de sözüm ona kendilerini en fazla burada güçlü hissedeler. Parti kurumsallığının ne örnek gösterecekleri yer olduğunu söylerler İzmir'in. Açıkcası İzmir'de düştükleri hal buysa, krizden krize, kepazeliğin yaşandığı ortamı yaşattırıyorlarsa diğer şehirlerde ne yapıyorlar Allah Kerim. Bir siyasetçi olarak bu işlerin ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak; İçine düştükleri durum fecaat ötesi bir durum. Ben takdiri seçmenlere bırakıyorum. Biz siyasi partilerin iç işlerine karışmayız diye daha önce birçok kez söyledik. Ancak siyasi tarihimiz boyunca CHP'yi içine düşürdükleri durum büyük bir kepazelikten başka bir şey değil” diye konuştu.



İZMİRLİLER AK PARTİ’YE OY VERİRSE…
İzmirlilerin AK Partiyi yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi koltuğuna oturtması durumunda bir çok sorunu çözmeye hazır olduklarını açıklayan AK Partili İnan “ Acil ve gerekli konularda işimize iyi çalışıp Cumhurbaşkanımıza taşıyoruz. Seçime 6 ay kaldı. Bu süreçte bizim böyle enkaz haline dönüşmüş durumu devralmak gibi niyetimiz var. Olurda İzmirli hemşerilerimiz AK Parti'ye oy verirse kente kronikleşmiş bir çok konuyu çözme niyetindeyiz. Çiğli arıtma tesisinde ortaya çıkan büyük bir basiretsizlik var. Harmandalı'ndaki vahşi depolamayı biliyoruz ancak burada kimyasal bir durum var. Bununla ilgili üniversite raporlarına okuyoruz. Şehrin kanalizasyonları vahşi depolayan ve çalışmayan bir sistem var. Bunun çalışmaması bizi asla memnun etmez. Ben koku sorunun araştırdığımda karşılaştım. İzmir'de koku hava dereceleri ile doğru orantılı. Temizlenmemiş, arıtılmamış atıkların belirli hava sıcakları ile birleşmesi ile kokuyor. Bu körfezi de zehirlemiş durumda. Asıl ilginci bundan sonra. Şehrimize dökmüş olduğu kireçlerin rüzgar ile açmış olduğu zehirlenme vakaları var. Çevre Şehircilik de bu konuda çalışmalarını devam ediyor. Bu 20 yıllık bir skandal. 4'ncü fazın gelen atıkları arıtma oranı da çok düşük.  Kireçleme yöntemi ile şehrimizi bekleyen problemli bir hal var. Bunu iyi çalışıp kamuoyu ile paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.



‘SOYER ADAY OLAMAYACAK’
‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday mısınız’ sorusunu da yanıtlayan İnan “Gençlik Başkanlığı gibi görevimiz var. Bugün milletvekilliği gibi göreve geldik. Bizim derdimiz 5 sene içinde vekil olarak İzmirli gençler, şehrimiz için daha iyi standartları sağlamak. AK Parti bir yerde yönetimler partisi. Aday belirlenme süreci istişareler ile gerçekleşiyor. İzmir’i kazanmak istiyoruz. İlçelerde de vatandaşın gönlündeki isimleri de kamuoyuna sunmak gibi düşüncemiz var. Benim bir tahminim var Tunç Soyer gibi belediye başkanı olmayacağı yönünde. İzmir'de görev başına gelir gelmez Şatoda revizyon yapalım demeyecek biri, İzmir’in tüm sorunlarına duyarsız kalmayacak birisi olacak ve kentimizin desteği ile seçilecek.  İşimiz kolay değil. Kentin kronikleşmiş sorunları var. İzmir'i kazanırsak belediye başkanımız ile İzmir’in tüm meseleleri ilk 1-1,5 senede halletmek gibi kararlılığımız olur. Tam tersi olursa bile yine İzmir meselelerini çözmek için elimizden geleni yaparız.” dedi.