GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2023 Perşembe 17:16

AK Partili İnan’dan Büyükşehir’e çağrı: Karardan bir an evvel dönün!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde gündeme gelen ve komisyonlara gönderilen, 26 yaşından büyük öğrencilerin ulaşım ücretlerinin zamlanmasına AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan tepki gösterdi. İnan, bu kararın ayrımcılık yapacağını söyleyerek maddeden dönülmesi gerektiğini ifade etti.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında aldığı kararla toplu ulaşımda kullanılan öğrenci kartlarına yaş sınırı getiriyor. ‘Acil’ kaydıyla komisyona gönderilen ilgili gündem maddesine göre; 26 yaşından gün almış ve öğrencilik hakkı devam eden vatandaşlar toplu ulaşımda ilk binişte 3 TL yerine 7 lira 56 kuruştan kullanmaya başlayacak.

Bu maddenin ardından AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yaptı. Bu kararın gençler arasında ayrım yaptığını savunan İnan, bu maddeden bir an önce dönülmesini istedi.

İnan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:
İzmir'de CHP tarafından öğrenci kartı kullanımına 26 yaş sınırı getiriliyor. Bu uygulama gençler arasında ayrım yapmaktır. Öğrenci kartına üst üste yapılan zamlardan sonra bu karar, İzmir'de genç olmayı her geçen gün zorlaştırıyor. Hem en pahalı ücret tarifesi, hem bitmeyen trafik çilesi... Büyükşehir Belediyesine bu karardan bir an evvel dönmesini tavsiye ediyorum.