GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Haziran 2023 Cuma 22:41

AK Partili İnan’dan Başkan Soyer’e ‘sığınmacı’ salvosu: Bahane üretmekte üstüne yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentteki sığınmacılarla ilgili söylemlerine tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili “Koku problemini ve sivrisinek sorununu "troll saldırıları" diye savuşturan ve bu sorunların varlığını kabul etmeyen Tunç Soyer'in türlü türlü bahane edinmekte her zaman olduğu gibi üstüne yok.” dedi

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de 150 bin mültecinin yaşadığını belirterek hükümetin bu konuda politikasının olmadığını ifade etmişti. AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, Soyer'in bu sözlerine sert tepki gösterdi.

İnan paylaşımında şunları söyledi, “Yerel seçimler yaklaştıkça İzmir'in masmavi denizini kanalizasyon rengine büründürmelerinin ve diğer tüm beceriksizlerinin hesabını veremeyecek olan Tunç Soyer şimdi de Suriyeliler ve sığınmacılara “SIĞINIYOR”. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir Göç Politikası mevcuttur. Başta Gönüllü, Güvenli ve Onurlu Geri Dönüş olmak üzere çok kısa bir sürede inşa ettiği Göç Yönetimi kapasitesiyle dünyaya örnek bir Göç Politikası uyguluyor. Suriye’deki savaş ve çatışmaların mağduriyetiyle ülkemize can telaşıyla sığınmak durumunda kalan, sayıları 3 milyonu aşan Suriyelilere ilişkin her adım devlet aklı ve millet vicdanının rehberliğinde uluslararası hukuka ve evrensel normlara uygun bir şekilde yürütülmektedir. Seçimlerin 2. Tura kalmasıyla kendi Genel Başkanlarının da hızlıca çark ederek başvurduğu sığınmacılara karşı nefret söyleminin milletimizde karşılık bulmadığı seçim sonuçlarıyla sabittir. Yerel seçimler ve Tunç Soyer için hesap vakti yaklaşıyor. Tunç Soyer, İzmir'deki hizmetsizliğin nedenini sığınmacı gibi nedenlere bağlayamaz. İzmir'in biriken sorunlarını çözecekti de elinden tutan mı oldu? Koku problemini ve sivrisinek sorununu "troll saldırıları" diye savuşturan ve bu sorunların varlığını kabul etmeyen Tunç Soyer'in türlü türlü bahane üretmekte her zaman olduğu gibi üstüne yok”.