GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Haziran 2023 Salı 11:21

AK Partili İnan’dan Başkan Soyer’e ‘körfez’ tepkisi: Sözde temizlik!

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e körfez temizliği üzerinden tepki gösterdi. İnan açıklamasında İzmir'in tüm atığını döktüğünüz ve hala kirletmeye devam ettiğiniz Körfezimize şimdilerde mi sözde temizlik yapmaya başladınız? Dahiyane dere kireçleme fikriniz sonuç vermedi mi? Verdiğin sözü tutamadın. Temiz Körfez diyerek oy istedin, daha kirli bir körfez bıraktın" dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de muhalefet ve yerel yönetimler arasında en fazla tartışmalara neden olan Körfez  konusu bir kez daha alevlenmiş durumda.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin sık sık her platformda dile getirdiği kirlilik konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘çalışmaları sürdürüyoruz’ yanıtını verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dün sosyal medya paylaşımı sonrası yeniden tartışmalar başlamış durumda.

SOYER ‘DAHA GÜÇLÜ NEFES ALIYOR’ DEMİŞTİ…
Sosyal medya hesabından video paylaşan ve “Körfez seferberliğinde yürüttüğümüz en yoğun çalışmalardan biri, dip taraması. Yapısından dolayı zamanla sığlaşan Körfezimiz, ekiplerimizin teknik hakimiyetiyle kontrol altına alınıyor. Dev yatırımlarımızla körfezimiz artık çok daha güçlü nefes alıyor, koku sorunu bitiyor” notunu düşen Soyer’e AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan’dan tepki geldi.

İNAN’DAN ‘VAAT’  TEPKİSİ
Başkan Soyer’e sosyal medya üzerinden paylaşımı alıntılayarak yanıt veren AK Partili İnan, “İzmir'in yüzyıllardır şiirlere konu olan maviliğini bitirerek tarihe geçtiniz. İzmir'in tüm atığını döktüğünüz ve hala kirletmeye devam ettiğiniz Körfezimize şimdilerde mi sözde temizlik yapmaya başladınız? Dahiyane dere kireçleme fikriniz sonuç vermedi mi? Verdiğin sözü tutamadın. Temiz Körfez diyerek oy istedin, daha kirli bir körfez bıraktın” ifadelerini kullandı.