GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ekim 2023 Pazar 12:49

AK Partili İnan, CHP'yi hedef aldı: Demokrasi düşmanı parti!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, CHP’yi hedef alarak “Bugünkü CHP ile cumhuriyetimizi kuran ve kurtuluş mücadelesi veren o dönemki Cumhuriyet Halk Fırkası ile şimdiki CHP arasında organik bağı olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi düşmanı olarak parti hangisidir diye soracaksa CHP olduğunu söyleyebilirim. Milletin düşmanı olan hangi vesayet organı varsa onlarla iç içe olan hangi parti vardır diye sorsak CHP’den başka parti akla gelmiyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirdi.

Bugünkü CHP ile cumhuriyetin kuruluş dönemindeki CHP arasında farklılık olup olmadığı ile ilgili gelen soruya yanıt veren AK Partili İnan, “Çok farklılıar… Bugünkü CHP ile cumhuriyetimizi kuran ve kurtuluş mücadelesi veren o dönemki Cumhuriyet Halk Fırkası ile şimdiki CHP arasında organik bağı olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi düşmanı olarak parti hangi diye soracaksa CHP olduğunu söyleyebilirim. Milletin düşmanı olan hangi vesayet organı varsa onlarla iç içe olan hangi parti vardır diye sorsak CHP’den başka parti akla gelmiyor” dedi.

GENÇLERDEN EN FAZLA OYU ALAN PARTİ OLDUK
Gençlerden en fazla oyu alan partinin AK Parti olduğunu savunan İnan, “Bugün ikinci yüzyıla ‘merhaba’ diyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyon belgemizi geçen sene bu zamanlar dünyaya takdim etmiştik. Ve bu belgenin herkesin vizyon belgesi olduğunu cumhurbaşkanımız duyurmuştu. İddiamızı ortaya koyduk. Türkiye’de AK Parti  iktidarı 10 milyon oy ile başladı. Mayıs seçiminde 28 milyon oy aldık. Parlamenter sistemde bu işe bismillah demiştik. Alttan gelen seçmen yani genç seçmen Erdoğan’ı tercih etmiş ki 10 milyonluk hikayeyi 28 milyona çıkarmışız. İlk defa oy kullanacak seçmen oy vermese hükümet kurmamız mümkün değil. Her iki kişiden birisinin oyunu almış iktidar partisiyiz ve toplumun tüm kesiminden oy alıyoruz. Gençlerden en fazla oyu alan parti olduk. Her girdiği seçimde gençlerin arasında birinci parti olarak ayrıldık. 5 sene seçim yapmadık. 5 senede tam 5 milyon genç ilk kez sandığa gitti. Demokrasi tarihinde ilk defa bu kadar genç sandıkta buluştu. 5 milyonluk güçlü bir kitle vardı. Yarısından fazlasının oyunu aldık. ‘İlk oyum Erdoğan’a, ilk oyum AK Parti’ye’ sloganı ile güçlü bir kampanya yaptık. Gençlerin AK Parti’ye güç verdiğini ve gençlerin bu konuda çimento olduğunu söyleyebilirim” açıklamasını yaptı.

YÜKSEL TAŞKIN GÖNDERMESİ: GENÇLER BUNU GÖRMÜYOR MU?
Gençlerin CHP’yi tercih etmediğini ve bunun gerekçeleri olduğunu söyleyen İnan, CHP İzmir 1’inci sıradan milletvekili seçilen Yüksel Taşkın’a da gönderme yaptı. İnan, “Gençler bu muhalefeti beğenir mi? Seçim öncesi gençler TOGG açılışlarında, TEKNOFEST’te buluşurken Kılıçdaroğlu, İngiltere’de hamburger yiyordu. Bugün vekil listelerinde İzmir için söylüyorum; TSK’ya hakarete eden, Kemalimze ırkçılık diyen, kripto Fetö’cü geçmişi ortada olan birisi vardı 1. Sırada… Gençler bunu görmüyor mu? Bizim de muhalefetin de idrakında bu durum ve gençler gayet rahatsız… Gençler AK Parti’nin vizyonuna bakıyor. Gençlik kollarından gelen ve gençleri iyi tanıyan cumhurbaşkanımızın gayreti ortada… Gençler bunu görüyor. AK Parti vatandaşı ile doğrudan bağı olan ve gençlere kayıtsız kalmayan parti” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇÖKTÜ
Yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını söyleyen AK Partili İnan, “AK Parti bir yerel seçimler partisidir. Yerel yönetimlerden başlayan hikaye ile genel iktidara yürüyen partinin mensuplarıyız. İyi bir hazırlık var. YSK takvimini partimiz uyguluyor. Milletimizin ne istediği, kanaatleri önemli. Çünkü parti politikalarımızın merkezinde millet vardır. Gençlik kollarından geldiği kadar belediye başkanlığından cumhurbaşkanlığına gelen tek siyasetçi sayın Erdoğan’dır. Belediyenin halka hizmet etmede önemli bir araç olduğunu bilen bir lidere sahibiz. Onun engin tecrübesi ile yerel seçimlerde başarı ortaya koyacağız. İstanbul, Ankara, İzmir’de… 5 sene geçirdik. Büyükşehirlerde CHP’li başkanların olduğu bir süreç geçirdik. Gençler için yaptığı tek kalem icraatlar yok. İzmir’de son 20 senede hiçbir icraat yok. Alt yapı ve üst yapının çöktüğü bir süreç oldu” açıklamasını yaptı.

378 FARKLI NOKTADA EYLEM GERÇEKLEŞTİRDİK
Starbucks şubelerinde gerçekleştirilen yer kapama eylemlerinin nedenlerini anlatan İnan şunları söyledi:

“Filistin’de vahşete sebep olanlara, bu zulme kayıtsız şartsız devam edenlere ve destekçilerine tepki göstermek gerekiyordu. Hem açıktan destek veriyorlardı hem de tüm çalışanların üyesi olduğu uluslar arası sendikanın Filistin’e destek eylemine dava açtılar. Yapıcı protestolarımızı yaptık. AK Gençlik, Türkiye’nin tüm ilçelerinde teşkilatlanmış, dünyanın en güçlü gençlik hareketlerinden birisidir. 18-30 yaş arası 1,5 milyon üyemiz var. Gençlik hareketlerinde 5’inci kol faaliyetleri çok olur. 70’lerde, 80’lerde çeşitli amaçların aracı olmuşlardır. Ne kampüslerde ne sokaklarda taşkınlık aracı olmayız. Ancak Gazze’de yaşanan vahşete sessiz kalmadık. Saldırganlığa destek veren Starbucks’ın şubelerinde 30 bin gencin katılımıyla Türkiye’de tüm şubelerde eş zamanlı yer kapama eylemi yaptık. 378 farklı noktada gerçekleştirildi. Bir münakaşa olmadan son zamanların en büyük gençlik protestosu hayata geçirildi. Eylem esnasında mağaza çalışanlarına selam verdik, yarım saat misafir olacağız dedik. Yarım saat boyunca sessiz bir haykırıştı o… Tüketim ile ilgili caydırıcı etkisi de oldu eylemimizin. Şiddet eylemleri ise bizi bağlamaz. AK Parti Gençlik Kolları şiddetin içinde olmaz. Zulüm sürdükçe protestolarımız devam edecektir” dedi.