GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Eylül 2023 Çarşamba 17:13

AK Partili Hızal'dan CHP'li Aslanoğlu'na Soyer yanıtı: Kulaktan kulağa oynamaya hacet yok!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yurt dışı seyahatleri ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'ya yönelik “Bu ziyaretlerde meclis bilgilendiriliyor. Hesabını AKP il başkanı olmak istediği konuşulan kendi büyükşehir meclisi grup başkan vekiline sor. Demek ki sana bilgi vermiyor” açıklamasına yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Sonsöz TV’deki programda Tunç Soyer’in yurtdışı ziyaretlerini “gizemli” olarak belirtmiş ve seyahatlerle ilgili bilgi vermediğini ifade etmişti. Saygılı‘ya cevap veren CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu “konunun ne gizemi var ne de bilgilendirme eksikliği var" demişti.

-AK PARTİLİ SAYGILI’DAN SOYER’E ‘YURT DIŞI’ TEPKİSİ: SESSİZ, GİZEMLİ GİDİŞLERDEN İZMİRLİ BIKTI!

BİZE DEĞİL AKP İL BAŞKANI OLMAK İSTEYEN MECLİS BAŞKAN VEKİLİNE SORSUN
Saygılı ‘ya Tunç Soyer’in yurtdışı seyahatleri hakkında bilgi vermeyen asıl kişinin kendi grup başkanı Özgür Hızal olduğunu ifade eden Aslanoğlu “Sayın Bilal Sayglı’dan bilgi saklayan, onu doğru bilgilendirmeyen birisi varsa, kamuoyunda AKP il başkanı olmak istediği konuşulan İzmir büyükşehir belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hazal’dır. Çünkü Sayın Tunç Soyer’in tüm yurtdışı seyahatleri hakkında büyükşehir belediye meclisinin tamamı, dolayısıyla kamuoyu bilgilendiriliyor. Yani bu konu hakkında bir gizem arıyorsa Sayın mevkidaşım, olayın tüm gizemi AKP grup başkan vekilinin kendisinden neden bilgi saklandığındadır” diye konuşmuştu.

ASLANOĞLU: BİZE DEĞİL İL BAŞKANI OLMAK İSTEYEN HIZAL’A SOR!

HIZAL’DAN YANIT: KULAKTAN KULAĞA OYNAMAYA HACET YOK!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na yanıt geldi.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Hızal’ın açıklaması şu şekilde:

Önce bana laf düşer mi diye düşündüm.  Baktım ki bal gibi düşüyor!  @aslanogluchp

Her şeyden önce; bizim siyasetimiz sizin sandalyelerinizin ve uçan tekmelerinizin havada uçuştuğu kongrelerinize benzemez.

İkincisi; Sayın Soyer’in yurt dışı çıkışlarını ve bunların anlamsızlığını âlem biliyor. İl Başkanımız Sn Saygılı’nınki sadece malumun ilanı! Yani, kulaktan kulağa oynamaya hacet yok. Tunç Soyer’in seyahat ve etkinliklerinin sonuçlarını, İzmir’e ve halka katkılarını açıklayın.