GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ağustos 2017 Salı 15:40

AK Partili Delican, ‘yeni devlet kuruyoruz’ sözleri için ne dedi?

İzmir İl Başkanı Bülent Delican, MKYK eski Üyesi Oğan’ın, ‘Yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin, lideri de Recep Tayyip Erdoğan’ sözleri için, “İzmirliler olarak bu konudaki hassasiyetimiz ve duruşumuz nettir. Boş laflarla uğraşmıyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından organize edilen haftalık ilçe başkanları toplantısı gerçekleşti. 30 ilçe başkanının katılımıyla il binasında yapılan toplantıda kongre sürecine ilişkin önemli adımlar atıldığı öğrenildi.

İl Başkanı Bülent Delican açıklamasında bir yandan kongre sürecinin yürütüldüğüne dikkat çekerken bir yandan da rutin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Delican ayrıca AK Parti MKYK eski Üyesi Ayhan Oğan’ın kamuoyunda büyük yankı uyandıran ‘Yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin, lideri de Recep Tayyip Erdoğan’ açıklamasını da değerlendirdi.

PARTİ DİSİPLİNİNE UYMAYANLARI BİZE BİLDİRİN…
Egedesonsöz’e konuşan Delican, “Sürekli sahadayız. Milletvekillerimizin programları var. Bunların koordinasyonu var. İl olarak bu programların koordinasyonu bizim için önemli. Bunları planlıyoruz. Teşkilatların çok önemli bir kongre süreci başladı. Bununla ilgili birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Üyelerimizin parti disiplinini bozmayacak şekilde hareket etmelerini ve buna uymayanları da bize bildirmeleri gerektiğini söyledik. Ayda en az 2 kez bir araya gelmeye uğraşıyoruz. Sağ olsunlar hepsi bu yaz sıcağında katılım gösteriyor. Herkes canla başla bu sürece nasıl katkı koyarız telaşında. Bizim her toplantımızda kenetlenmemiz bir adım daha ileri gitme noktasında önemlidir” dedi.

BOŞ LAFLARLA UĞRAŞMIYORUZ!
AK Parti MKYK eski Üyesi Ayhan Oğan’ın, ‘Yeni devlet kuruyoruz’ açıklaması hakkında da konuşan Delican, “Sonuçta kurtuluşun başladığı ve bittiği bir kentte biz tabi ki kesinlikle ve kesinlikle bir tane cumhuriyetimiz var diyoruz. 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne sımsıkı bağlıyız. İzmirliler olarak bu konudaki hassasiyetimiz ve duruşumuz nettir. Birileri bir şeyler söyleyebilir ama sayın cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın duruşu da nettir. Biz buna bakarız. Genel başkanımız herkes işine gücüne baksın dedi. Başbakanımız da gereken cevabı verdi. Biz dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyet seviyesine çıkarmaya uğraşıyoruz. Boş laflarla uğraşmıyoruz” ifadelerini kullandı.