GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Mart 2023 Salı 15:40

AK Partili Dağ ‘vatandaşı yığarız’ demişti… Bergama'ya çöp tesisi için kritik hamle!

İzmir’in Bergama ilçesinde yapılması beklenen ve Harmandalı'nın yükünü azaltması için planlanan çöp tesisi için ÇED başvurusu yapıldı. İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş. tarafından gerçekleştirileceği belirtilen projenin 86 milyon 324 bin 117 TL’ye mal olması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı Çöplüğü’nün yükünü azaltmak amacıyla projelendirdiği Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nde Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

Kaşıkçı Mahallesi’nde 279 bin 362,78 metrekarelik taşınmaz üzerinde hayata geçirilmesi beklenen tesis ile Bergama, Dikili, Kınık, Aliağa ilçelerinden toplanan karışık belediye atıklarının tesise getirilmesi ve mevcut Tesislere ilave olarak ATY Hazırlama Tesisi ve 2’nci Sınıf Düzenli Depolama Tesisi’nin kurulması planlandığı belirtildi.

İzmir Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş. tarafından gerçekleştirileceği belirtilen projenin 86 milyon 324 bin 117 TL’ye mal olması bekleniyor.

DOĞTAŞ VE KELEBEK MOBİLYA’NIN SAHİPLERİ...
Harmandalı’nda çöpten elektrik üretimi işi yapan Novtek’in iştiraki olan Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş Doğanlar Yatırım Holding bünyesinde bulunuyor. Çanakkale merkezli Doğtaş Mobilya’nın da sahibi olan Doğanlar Holding’in enerji yatırımları konusunda birçok şirketi bulunuyor. Doğtaş ile birlikte Kelebek Mobilya’nın da yüzde 70’ine sahip olan şirketi Davut Doğan, Adnan Doğan gibi isimler yönetiyor. 

AK PARTİ KARŞI ÇIKMIŞTI
Proje ile ilgili olarak AK Parti’den ise itirazlar yükselmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ “çöpleri Bergama'ya taşıyacaklarmış. Orada AK partili belediye var, onun için mi taşıyacaksınız? Gerekirse tüm Bergamalı hemşerilerimizi oraya yığarız. Yine buna müsaade etmeyiz” çıkışında bulunmuştu.