GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2024 Pazartesi 13:27

AK Partili Dağ tepki gösterdi... Karşıyaka'daki nikahta dua krizi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılan nikah töreninden bir kişinin dua etmek istemesinin engellendiğini söyledi. Dağ açıklamasında "Resmi dairede dua olmaz” diyenler seçim sürecinde “İşimiz gücümüz Türkiye” diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılan nikah töreninde bir kişinin masadaki mikrofonu olarak dua etmeye başlayınca nikah memuru buna müdahale etti. “Resmi dairede dua olmaz” diyen memur mikrofonu şahsın eline aldı. Şahıs ise duasını mikrofon olmadan sürdürdü.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Yaşanan olaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, "Resmi dairede dua olmaz” diyenler seçim sürecinde “İşimiz gücümüz Türkiye” diyerek vatandaşlardan oy istemişti. Keşke bu toprakların değerlerini öğrenerek yola çıksaydınız. Zira bu memleketin her bir karışında insanımız özgürce dualarını edebilir!” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, Karşıyaka Belediyesine ait nikah salonunda gerçekleşen ve sosyal medyaya düşen bir aileye kendi nikahlarında dua edilmesine müsaade edilmeyerek dua eden kişiden nikah memurunun mikrofonu aldığı ve mikrofonsuz duaya devam edildiğinde ise müzik açılarak duanın sesinin bastırıldığına yönelik görüntülerle ilgili inceleme yaptı.

Nikah memuru hakkında "Halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında nikah memuru, ifadeye çağrıldı.