GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Haziran 2024 Cumartesi 10:57

AK Partili Dağ 'nedeni tasarruf tedbirleri' dedi: Yeni Çevre Yolu seneye kaldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, merkezi hükümetin İzmir'deki en büyük projelerinden birisi olan yeni çevre yolu projesinin tasarruf tedbirleri sebebiyle ertelendiğini açıkladı. Dağ açıklamasında "Yeni çevre yolu konusunda 2-3 defa bakan beyle görüşme yaptım. Tasarruf genelgesine uygun olacak bir takvim yaptık. Bu sene olmayacak belki ama biz bizzat bu konuyu takip edeceğiz" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda kentteki ulaşım yatırımları konusu ele alındı. İzmir'de trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu ile ilgili son durum hakkında Dağ bilgilendirmede bulundu.

Dağ açıklamasında "Yeni çevre yolu konusunda 2-3 defa bakan beyle görüşme yaptım. Tasarruf genelgesine uygun olacak bir takvim yaptık. Bu sene olmayacak belki ama biz bizzat bu konuyu takip edeceğiz. Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu proje güzergahına göre yeni yol Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Buca’dan geçecek. 41 km uzunluğundaki güzergâh üzerinde, dört adedi otoyol-otoyol ve otoyol-devlet yolu bağlantısı olmak üzere toplamda 11 adet kavşaktan oluşacak” dedi.

Dağ açıklamasında şunları söyledi:

-Temel işler konusunda geçen dönemde onaylanmış ve belediye tarafından yapılmayı bekleyen işler var. Buca Metrosu önünde engel yok. Yapılması ve bitirilmesi gereken bir iş. Yeşillik caddesindeki kavşak düzenlemesi... Bunlar yapılmadı. Zorda olsa hemen hayata geçireceğimiz işlerdi. 

-Sayın Tugay’ın 180 gün için vaatleri vardı. Deniz Taksi vaadi vardı. Ben o vaadi vermedim, mantıksız geldi. Bir çalışma var mı bilmiyorum.

-Su indirimi ile ilgili bir konu geldi meclise ancak bir şerh koyduk. Çünkü indirim yüzde 50 olsun dedik.

-180 gün içinde verilmiş vaatleri de ben de il başkanımız da ve grup başkanvekillerimiz de takip ediyorlar, hayata geçmesini bekliyoruz. Bizim de verdiğimiz vaatler ortada. Bunlar yapılamayacak işler değil. Planlamayı da yapabiliriz. Menemen, Aliağa, Çandarlı Liman arkası... Şehri Kuzey aksına doğru açacak işler... Buyursunlar kendi şehir plancıları nasıl bir çalışma yaparsa bakanlıkla bir araya getirelim ve şehri rahatlatalım.