GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Eylül 2024 Cumartesi 11:54

AK Partili Dağ’dan ‘Elektrik Faciası’ yorumu: Başkan olsaydım vicdani sorumluluğu üstüme alırdım!

İzmir-Alsancak’ta iki vatandaşın hayatını kaybettiği olay hakkında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Alsancak’ta yaşanan iki insanımızı kaybettiğimiz hadisede burada ben belediye başkanı olsaydım napardım diye düşündüm? Suçu başkasında bulmazdım, bu şehrin şehri eminiyim ve benim şehrimde yağmur yağdığında yağmur suyuna basarak iki insan öldüyse çıkar ‘vicdani sorumluluğu üstüme alırım’ derim. AK Partili başkanlar böyle bir hadise olduğunda bunu söyleyemiyorsa siyaseti bıraksınlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Habertürk yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP SEÇMENİNDEN OY ALDIM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu 2024 seçimlerinde CHP seçmeninden oy aldığını söyleyen Dağ,  “Bir yere aday oluyorsunuz ve bu şehir CHP’nin güçlü olduğu bir şehir. Orada CHP’nin oy gücü var ama yavaş yavaş kaybediyor. Buna rağmen hem toplumdan aldığım pozitif dönüşler var hem de oy oranı ve ilçe ilçe dağılıma bakıldığında CHP tabanından oy aldım. Onlar da vermeselerdi bu kadar oy almazdım. İYİ Parti’nin oyu daha çok CHP’ye, bir kısmı bize gelmiştir. CHP’ye oy verenlerin bir kısmı da ideolojik olarak çok CHP’li demek de doğru değil. 6 aydır bunu yaşıyorum,  seçimi kazanacağız, kazandığınızda zafer edasıyla değil yükün altına girip nasıl çıkacağımı düşünüyordum” dedi.

SUÇU BAŞKASINDA BULMAZDIM

Dağ şunları söyledi:

Başkan olsaydım bu yaz, İzmir’in en büyük meselesi trafik, bu yaz üç-dört alt geçidi millet tatildeyken bitirme sözüm vardı. Onun için çalışmayı hemen başlatacaktım.

Alsancak’ta yaşanan iki insanımızı kaybettiğimiz hadisede ‘burada ben belediye başkanı olsaydım ne yapardım’ diye düşündüm? Suçu başkasında bulmazdım, bu şehrin şehri eminiyim ve benim şehrimde yağmur yağdığında yağmur suyuna basarak iki insan öldüyse çıkar ‘vicdani sorumluluğu üstüme alırım’ derim. AK Partili başkanlar böyle bir hadise olduğunda bunu söyleyemiyorsa siyaseti bıraksınlar.