GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:30

AK Partili Dağ'dan '90 dakika' uyarısı: Sübvanse olmazsa mali yük artar!

İzmir’in ulaşımda ücretsiz 90 dakika uygulaması ile ilgili vaatler yerel seçim döneminde gündeme gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "90 dakika uygulamasını geri getireceğiz" açıklamasının ardından değerlendirme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Sübvansiyon olmaksızın bunu UKOME gündemine getirmek sorumluluktan kaçmaktır, topu taca atmaktır ve İZBAN’a kaldıramayacağı bir mali yük yüklemektir” dedi

EGEDESONSÖZ – 31 Mart Yerel Seçimleri döneminde hem Cumhur İttifakı’ndan hem de CHP'den gelen "ulaşımda ücretsiz 90 dakika"nın geri getirileceği vaatleri çok konuşulmuştu.

İzmir'in önceki dönem başkanı Tunç Soyer, görevinin son günlerinde 120 dakika ücretsiz aktarma için UKOME'ye başvuru yapmıştı. Ancak iki kez yapılan başvuru UKOME’den geri çevrilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise 90 dakika uygulamasını UKOME’de yeniden gündeme getireceklerini dile getirmişti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise 90 dakika uygulaması ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

BÜYÜKŞEHİR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR

Dağ’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“İzmir’de toplu taşımada 90 dakika uygulaması, seçim sürecinde vaatlerimizden biriydi. UKOME gündemine geldiğinde büyükşehir belediyesi olarak sübvanse etmek suretiyle hayata geçireceğimizi ifade etmiştik. Sübvansiyon olmaksızın bunu UKOME gündemine getirmek sorumluluktan kaçmaktır, topu taca atmaktır ve İZBAN’a kaldıramayacağı bir mali yük yüklemektir.90 dakika uygulaması İzmirli hemşehrilerimiz için büyük bir ihtiyaçtır, şarttır. Teknik olarak sübvansiyonun hangi kurum ve kuruluşlarca karşılanacağı net bir şekilde protokol altına alınmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda taşın altına elini koymalıdır.”