GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 17:21

AK Partili Dağ'dan '3 dönem' vedası: Siyaset yeni isimler kazanacak!

3 dönem kuralından dolayı yeniden milletvekili adayı olmayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ “Uyguladığımız 3 dönem kuralıyla siyaset sahnesine yeni isimler kazandırmış olacağız.” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hazırlanan milletvekili aday listeleri netleşti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise üç dönem kuralına takıldığı için listede yer almadığı aktarıldı.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yayımlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yeni listenin hayırlı olmasını diledi. 3 dönem kuralı ile siyasete yeni isimler kazandıracaklarını belirten Dağ “Bizler de bu seçim döneminde memleketimiz İzmir'de ve ülkemizde partimizi birinci parti yapmak, liderimizi ilk turda tekrar Cumhurbaşkanı seçtirmek için çalışacak, Türkiye Yüzyılı'nda asrın felaketinin izlerini silecek ve kalkınmanın yüzyılını hep birlikte yaşayacağız.” dedi.

AK Partili Dağ’ın paylaşımları şu şekilde:

Türkiye Yüzyılı başlarken kritik bir demokratik süreçten daha hep birlikte geçeceğiz. AK Parti olarak, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde kesin aday listemizi Yüksek Seçim Kurulu'na sunduk. Hayırlı uğurlu olsun.

Siyasetimizde değişimin ve gelişimin temsilcisi olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu dönemde de yenilikten ve değişimden yana tavır sergiledik. Uyguladığımız 3 dönem kuralıyla siyaset sahnesine yeni isimler kazandırmış olacağız.

Kural gereği, 2011 yılından bu yana gururla sürdürdüğüm milletvekilliğini bu dönemde yürütmeyeceğim. Savunucusu olduğum ve istisnasız bir şekilde uygulanan bu kuralı partimiz için ve ülkemiz siyaseti açısından büyük bir kazanım olarak değerlendiriyorum.

Bizler de bu seçim döneminde memleketimiz İzmir'de ve ülkemizde partimizi birinci parti yapmak, liderimizi ilk turda tekrar Cumhurbaşkanı seçtirmek için çalışacak, Türkiye Yüzyılı'nda asrın felaketinin izlerini silecek ve kalkınmanın yüzyılını hep birlikte yaşayacağız.

İlk günkü aşkla sahada gönüllere girme yarışında olacak tüm teşkilat mensuplarımıza muvaffakiyet diliyor, seçime girmeye hak kazanan tüm siyasi partileri ve milletvekili adaylarını tebrik ediyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Tüm Ak Parti teşkilatına ve ülkemize hayırlı olsun...