GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Eylül 2024 Perşembe 21:01

AK Partili Çankırı'ya yalanlama: Bornova Belediyesi'nin borcu yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçenin SGK borcunu açıklamıştı. Listede Bornova Belediyesi'ne ait borç tutarının 28.064.009 TL olarak duyurulmasına tepki gösteren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "724 lira 50 kuruş trafik borcu dışında borcumuz yok. AK Parti grubundan ricamız bakanlığın yapmış olduğu açıklamayı, belediye adına tekzip edin" dedi. AK Parti grubu adına konuşan Sait Tatlı ise "biz de belediyeyi borçsuz biliyoruz" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçe belediyesinin SGK borçlarını liste halinde duyurması Bornova Belediye Meclisi'nin gündemi oldu.

724 LİRA TRAFİK BORCU DIŞINDA BORÇ YOK
Belediye Başkanı Ömer Eşki mecliste yaptığı açıklamada "Bize ait 28.064.009 TL olarak borç duyuruldu. Böyle bir borç yok. Trafik borcumuz var sadece… O da 724 lira 50 kuruş… Bizi ayıp olmasın diye mi yazmışlar bilmiyorum. Bizim bu dediğim trafik borcu dışında bir borcumuz yok. Bornova halkının ihtiyaçları hayata geçirelim, belediyenin borcu olsun. Borçtan kimse ölmüyor. Belediye de yıkılmaz.  AK Parti grubundan ricamız bakanlığın yapmış olduğu açıklamayı, Bornova Belediyesi adına tekzip etmenizi istiyoruz" dedi.

AK PARTİ GRUBU: BİZ DE BORÇSUZ BİLİYORUZ
AK Parti meclis Üyesi Sait Tatlı, Eşki’nin sözleri sonrası yaptığı açıklamada "geçmiş dönemde de meclis üyeliği yaptım. Biz de borçsuz biliyoruz. Bornova Belediyesi’nin övündüğü 2 başlık vardı. Borçsuz olması ve bir dönem yapan ikinci dönem yapamıyordu. Temennim borçsuzluk devam etsin. İkinci temennim inşallah biz geleceğiz önümüzdeki döneme” dedi.