GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Haziran 2018 Pazartesi 12:32

AK Partili Çankırı: İzmir’e sahip çıkmak boynumun borcu

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “Başbakanımız Binali Yıldırım Belediye Başkanı olamadı ama küsmedi, İzmir’e çok hizmet etti. Bu İzmirlinin gönlünde bir karşılık buldu. Bu emanete de sahip çıkmak boynumun borcu.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ziyaret ederek toplantı düzenledi.  Toplantı da söz alan Mardinliler, Ceyda Bölünmez Çankırı'nın İzmir adaylığının Mardin için üzücü olduğunu dile getirdi.

İzmir adaylığı gündeme gelince farklı tepkiler ve soru işaretleri ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Ceyda Bölünmez Çankırı, "Babamın Mardin’de bıraktığı emanete 2,5 yıl sahip çıktım. Ancak burada demografik yapı ve talepleri göz önüne alarak aday yapıldım. Bizim için memleketimizin neresinde olursa olsun hizmet etmek görevimiz. Burada tüm İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızı kapsayıcı bir anlayışla hizmet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesinin yarattığı yılgınlık bizlere kadar geliyor. Vatandaşı hizmete alıştırdığımız için CHP belediyelerinin yapmadığı hizmetlerin hesabı da bize sorulur. ‘Siz AK Partisiniz, yaparsınız’ diyorlar. Başbakanımız Binali Yıldırım İzmir için büyük şanstı. Belediye Başkanı olamadı ama küsmedi, İzmir’e çok hizmet etti. Bu İzmirlinin gönlünde bir karşılık buldu. Bu emanete de sahip çıkmak boynumun borcu.” dedi.

HER İLÇEDE HALK GÜNÜ
Konak’ta esnaf ziyaretleri ve Pazar yeri ziyaretlerinin ardından iftar yemeğine katılan Çankırı, seçmenlere “Temsil makamında ne kadar çok milletvekili olursa o kadar güçlü oluruz. Güçlü Cumhurbaşkanı, güçlü meclis ile daha güçlü hizmet eder.” diye seslendi. Çankırı, milletvekilliği dönemimde her ilçede halk günü yapacağının da müjdesini vererek, “Konakta sürekli açık bir ofisimiz olacak, tüm talepler orada değerlendirilecek. Her vatandaşımız için ulaşılabilir siyasetçiler olduk bundan sonra da öyle olacağız.” diye konuştu.

“GENÇLİK BİZE EMANET”
Akşam saatlerinde Kocakapıda Gençlik ve Kardeşlik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gençlerle biraraya gelen Ceyda Bölünmez Çankırı’nın gündeminde  uyuşturucu ve terörle mücadele vardı. Coşkulu bir kalabalık tarafından tezahüratlar eşliğinde salona giren Çankırı’ya  gençler bir şiirle seslenerek, ”Gönüllerin vekili, Mardinimin güzeli, bu sevgi sana hiç bitmez, hoş geldin Ceyda Bölünmez Çankırı” dedi.

UYUŞTURUCU VE TERÖRLE MÜCADELE SÜRÜYOR
Her fırsatta gençleri bağımlılık yapan maddelere karşı uyaran Bölünmez “Sizlerin saçının teli bizim için önemli. Biz gelecek hayali kurarken, siz gençler ilimle bilimle güzelliklerle ileri hedeflerimize ulaşın istiyoruz. AK Parti iktidarı döneminde Doğu ve Güneydoğuda gençliğe yatırımlarımız arttı. Bu yatırımlar meyvelerini almaya başladı. Dağlara çıkan genç sayısı neredeyse bitti. Biz bu süreçte uyuşturucu gibi terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. Sizleri bu anlamda bizlere destek olmaya davet ediyorum. Gençlerimizi uçuruma sürükleyecek herhangi bir faaliyeti görürseniz emniyet güçlerimizle hemen bunu paylaşın.” diye kaydetti.

 3,9 MİLYAR GENÇLİK VE SPOR YATIRIMI
İzmir’de uyuşturucu kullanımının yüksek seviyelerde olduğu Kocakapı mahallesinde kurulan dernekte İzmir'e yapılan yatırımları anlatan Çankırı şunları söyledi; "Son 15 yılda İzmir'de 3,9 milyar gençlik ve spor yatırımı yaptık. Gençlerimizin hizmetine sunduğumuz gençlik merkezleri ile şehrimizdeki spor tesislerinin yapım-onarım çalışmaları ve yükseköğrenim yurtlarına 749 milyon 461 bin TL, yükseköğrenim gençliğinin kredi ve burs ihtiyaçlarına 3 milyar 118 milyon 878 bin ayırdık. Modern spor tesisleri inşa ettik. 2002-2018 yılları arasında 626 milyon 148 bin TL yatırımla 75 spor tesisi kazandırdık. Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında ciddi artış oldu. 2002’de 304 olan spor kulübü sayısı 2018 872’ye yükseldi”

Üniversitede okuyan gençlerin rahatına önem verdiklerini ifade eden Çankırı, “İzmir’de 2002 yılında 9.756 yatak sayısı ile 5 yurtta 27 blokta hizmet verilmekte iken, Nisan 2018 itibarı ile %63,48’lik artışla 15.949 yatak sayısı ile 19 yurtta 98 blokta hizmet verilmektedir” dedi.

Gençlerle sohbeti sırasında Mardin ile görüntülü telefon bağlantısı yapan Çankırı Mardin’in tanınmış isimlerinden olan babası Süleyman Bölünmez ve Mardin Milletvekili Veysi Şahin ile gençleri görüştürdü.