GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Eylül 2024 Çarşamba 09:08

AK Partili Bursalı’dan ‘Narin’ yorumu: Terörle mücadele gözüyle bakılmalı!

Minik Narin’in hunharca katledilmesi ve ardından başlayan suçluları ortaya çıkarma çabalarını değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “Çocuk istismarı, kadına, hayvana şiddet konusunda herkes pozitif olarak çalışmalı, tıpkı terörle mücadelede olduğu gibi. Bu konuya siyaset üstü bakmalıyız” dedi ve ekledi: “Narin dosyası, cinayet aydınlanana, sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu işin peşi bırakılmayacak”

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, SONSÖZ TV’de, 19 günlük aramanın sonunda cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın hunharca katledilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Bursalı, çocuk istismarı, kadına, gençlere, yaşlılara şiddet konusuna siyaset üstü bakılması gerektiğini, tıpkı terörle mücadele üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ VE ADLİ MAKAMLAR ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPIYOR
Milletvekili Şebnem Bursalı, şunları söyledi:

“Öyle konular var ki, bu kesinlikle siyaset üstü değerlendirilmeli. Bu sürecin cinsiyet, isim, siyaset, ideolojik, hiçbir ayrım olmaksızın üzerinde pozitif olarak çalışılması gerekir, tıpkı terörle mücadele gibi. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımıza şiddetle ilgili konuya siyaset üstü bakmalıyız. 30 yıl gazetecilik yapmış biri olarak, defalarca bunları yaşadık. Önce insanım, dedirtmesi lazım herkesin. Önce gazeteci misiniz, yoksa insan mısınız? Ben hep insan olmayı öne çıkardım. Bugün siyaset yapan bir kadın, bir insan olarak da insan olmayı tercih ediyorum. Narin evladımız, 8 yaşında bir kız çocuğumuz ve hunharca katledildi. Yargı süreci devam ediyor. Ben şuna inanıyorum, hem güvenlik güçlerimiz olayın en başından bu yana, hem de adli taraf itibariyle herkes üzerine düşeni layıkıyla yapıyor. Bu konuda en küçük bir şüphem yok. Üzeri kapatılabilecek bir konu değil, siyaset üstü bir konu. Benim çocuğum yok ama sokakta gördüğümüz tanımadığımız çocuklar da bizim çocuklarımız. Bir ağaç, bir hayvan da canlıdır. Bunlara karşı şiddeti en üst perdeden konuşulurken, Narin’e yapılmış bu şiddeti, katledilmesi daha çok konuşulmalı, irdelenmeli. Şunun bilinmesini istiyorum; bu konu aydınlanıncaya, sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu işin peşi bırakılmayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun altını çok net bir şekilde çizdi. Bu süreci yakından takip ettiğini çok net dile getirdi. Bu konuda AK Parti’ye eleştiri getirenlere şunu söylemek isterim. Bugüne kadar kadına şiddeti önlemek adına yapılanları lütfen görmezlikten gelmeyin. Son 22 yılda hem kadına şiddetle ilgili, bunu Türk Ceza Kanununa koyan AK Parti’dir. Boşanmış olsanız bile eski eşe yapılan şiddeti de nikah birliği içinde yapılmış gibi değerlendirmeye koyan da AK Parti’dir. Yapılanların, kadına şiddetin önünü açtığını söylemek, insafsızlıktır. Onların söylemlerini iyi niyetle değerlendirmek mümkün değil”

KUDUZDAN ÖLEN İNSAN YOK AMA HAYVANLAR ARASINDA ARTIYOR
Bu arada “Katliam yasası” olarak nitelendirilen yasayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şebnem Bursalı, yasanın kabul edildiği gün sosyal medyaya düşen ve çok eleştirilen fotoğrafın hikayesini de anlattı:

“O fotoğraf, yasa çıkarıldıktan sonra çekilmiş bir fotoğraf değil aslında. Orası, kulistir. Orada bazen gazeteci arkadaşlarla, bazen misafirlerimizle, bazen milletvekilleri olarak bizler fotoğraf çektiririz. O fotoğraf, yasa çıkmadan üç-dört gün önce çekildi. Asla yasayla ilgisi yok. İkincisi; her canlıya yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu Cumhurbaşkanımız dahil hepimiz söylüyoruz. Bir kere biz bu çıkarılan yasanın hayvan katliamına neden olacağı iddialarını şiddetle reddediyoruz. Çünkü Avrupa’da, gelişmiş tüm ülkelerde sokaklar, yaşamak için uygun olmayan alanlar olarak tarif edilir. Sadece hayvanlar için değil, onun için de biz de varız, kimsesiz insanlar için de geçerlidir. Bizde bu tarif yoktu. Yeni düzenlemeyle bir aslında bu tarifi de getirmiş olduk. Başıboş köpekler için de sokaklar, sağlıklı yaşam alanı değil. Arabanın altında kalabilir, yemek bulamıyorlar, su bulamıyorlar. Bugüne kadar belediyelerimiz sokakta bulduğu hayvanları kısırlaştırıp, tekrar yaşam alanlarına bıraktı. Yeni yasayla birlikte hayvanlar yine kısırlaştırılıyor ve daha sağlıklı, yaşamaya uygun diye tanımlanan barınaklarda yaşamaları sağlanıyor. Belediyelere artık yasal yaptırım uygulanacak, sorumluluğunu yerine getirilmediğinde. Kuduz yok deniyor. Kuduz, hayvanlar için yükselerek devam ediyor ama kuduzdan ölen insan yok. Niye? Çünkü aşısı var ve bugün aşısı çok kolay. İnsanlar daha bilinçli. Bu nedenle kuduzdan ölen insan yok ancak kuduz olan hayvan sayısı artıyor”