GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Nisan 2023 Cuma 15:32

AK Partili Bursalı’dan CHP’ye İktisat Kongresi çıkışı: Atatürk’ün emanetine sahip çıkamadınız!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, İktisat Kongresi Binası üzerinden CHP'ye yüklenerek "Cumhuriyet ve Atatürk’e sahip çıkıyoruz diyenler, Atatürk’ün emaneti binaya bile sahip çıkamaması, CHP zihniyetinin samimiyetinin göstergesidir" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan tarihi İktisat Kongresi Binası ile ilgili CHP’ye sert çıkışta bulundu. Bursalı, “Cumhuriyet ve Atatürk’e sahip çıkıyoruz diyenler, Atatürk’ün emaneti binaya bile sahip çıkamaması, CHP zihniyetinin samimiyetinin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

AK Partili Şebnem Bursalı konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dünya çok farklı bir evreye girdi. Küreselleşme ile paralel enerji, gıda, çevre konuları her devirden farklı karakterde. Türkiye de bölgesel ve dünya devleti olarak gücünü tüm krizlere meydan okuyarak ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Ekonomi Modeli de bu meydan okumanın vücut bulmuş halidir. Türkiye Yüzyılında Türkiye Ekonomi Modelini İzmir İktisat Kongresinin 100. yılında yine İzmir’den açıklayacağı vizyon belgesi ile başlatacak olması çok anlamlıdır. Meydan okumanın ve küresel aktör olarak kayda geçirmenin en uygun adresi de İzmir’dir.

Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra “askeri zaferleri iktisadi zaferle taçlandırmadıktan sonra eksik kalacağından hareketle Mustafa Kemal Atatürk, 17 Şubat 1923’te daha Cumhuriyet bile ilan edilmeden devlet ve özel sektörü temsil eden tüm unsurlarla iktisadi düzenin ilkelerinin belirlendiği İktisat Kongresini İzmir’de toplayarak yerli endüstri kurulması, özel girişimlerin desteklenmesi, yatırımcılara destek sağlayacak bankaların kurulması ve sanayiyi teşvik edici yasaların çıkarılması kararlarını almıştır. İktisadi bağımsızlık olmadan tam bağımsızlık olmaz diyen Atatürk’ ün bu hedefini bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Ekonomi Modeli ve savunma sanayi başta olmak üzere tüm sektörlerde yüzde yüz yerli ve milli hedefini ortaya koyarak gerçekleştirmiştir. Sözde değil özde olmanın her daim örneği ve karşılığı budur. Her ağızlarını açtıklarında Atatürk ve Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını iddia edenlerin yaptıkları ortada. Atatürk’ün 100 yıl önce Cumhuriyet Türkiyesi’nin ekonomik modeli ortaya koyduğu İzmir İktisat Kongresi binasını yıkılmaktan koruyamadıkları gibi, Ata’mızın bu anlamlı mirasını özüne uygun şekilde yeniden yapmak ve açmak yine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleşti."