GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ocak 2024 Cumartesi 12:09

AK Partili Bursalı’dan ‘BAL’ için belgeli açıklama: Onayı veren Büyükşehir!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Bornova Anadolu Lisesi'nin bulunduğu alanda Milli Eğitim Bakanlığı'nca temel kazı çalışmalarına başlanan anaokulu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin projeye onay verdiğini iddia etti.

Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda ‘Suriyeliler anaokulu yapıyor’ iddiası gündeme gelmesi sonrası başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti arasında tartışmalara neden olan konu hakkında hükümet kanadı "dezenformasyon" vurgusunda bulunurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'u etiketleyerek "gereğini yapın" talimatı vermişti. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, inşaatı durdurma kararı aldıklarını kamuoyuna duyurmuştu.

ALGI OPERASYONLARI AYAKLARINA DOLANDI
Konuyla ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı yeni bir iddia ortaya attı. Bursalı, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Yağmur Han Şenel aracılığıyla İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na projeye onay verildiğini iddia etti. Belgeyi kamuoyuna sunan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, "Yazıklar olsun. Bir de milleti sanki yeşil katledilmiş, burada mültecilere hizmet verilecekmiş iddiaları üzerinden kışkırtmaya çalıştılar. Ancak, yaptıkları algı operasyonu ayaklarına dolandı" dedi.

CEVAP VER CHP VE SOYER!
Bursalı, "Buradan Özgür Özel ve Tunç Soyer'e sesleniyorum. Bu belge ile yüzünüz kızardı mı? Kendi onay verdiğiniz proje üzerinden algı çalışması yapmak koskoca CHP Genel Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakışıyor mu? Bu belgeye cevap verin de görelim. Kamuoyu sizden bir izahat bekliyor" dedi. CHP lideri Özgür Özel'in de devreye girerek Soyer ve Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ'a inşaat için gereğini yapmaları talimatı verdiğini ve Soyer'in de burayı mühürletmek için harekete geçtiğini hatırlatan Bursalı, "Umarız CHP lideri Özgür Özel de böyle olur olmaz iddiaların araştırma yapmadan peşine düşmeyi bırakır. Bunlar İzmirlinin aklıyla alay edebileceklerini sanıyorlar. Ancak İzmirli hakettikleri cevabı 31 Mart'ta en ağır şekilde verecek. Kaçış yok" ifadelerini kullandı.

GİTMENİZE AZ KALDI
"İzmir için hiçbir faydalı iş yapmayan CHP zihniyeti, yapılanı da karalamak için var gücüyle çalışıyor" diyen Bursalı, şöyle devam etti:

"Ama gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır, bunu hep unutuyorlar. Siz algılarınızla İzmirliye şirin gözükmek için ağızlarına bir parmak 'BAL' çalmak istediniz ama kimse yemedi. Hiç merak etmeyin az kaldı! Sizi de bu nafile çabalardan 31 Mart'ta kurtaracağız. Sandık geliyor"