GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Kasım 2016 Pazartesi 09:22

AK Partili Başkan balık çiftliğini 9 kat büyüterek Sığacık’a taşıyor!

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Oğuz Tabaoğlu’nun Urla Gerence Körfezi’ndeki balık üretim tesisini 9 kat büyüterek Sığacık Körfezi’ne taşıma projesine Valilikten onay geldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Balık yetiştiriciliği ve deniz ürünleri ihracatında faaliyet gösteren Tabanoğlu Su Ürünleri, balık çiftliğini büyüterek Sığacık’a taşıdı.

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Oğuz Tabaoğlu’nun sahibi olduğu firma, Urla Gerence Körfezi’nde üretim yapan balık çiftliğini kapasite artışına uygun olmama nedeniyle Sığacık Körfezi’ne taşınma kararı almıştı.

VALİLİKTEN ONAY 
İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan yeni proje başvurusunda sonrasında hazırlanan proje için ÇED süreci tamamlandı.  Hazırlanan proje ve raporlar valilik tarafından yeterli bulunarak nihai olur kararı verildi.

9 KAT BÜYÜYOR
Tabaoğlu 1, Tabaoğlu 2 ve Tabaoğlu 3 adlarıyla gerçekleşecek yeni projede firma, yılda 300 ton olan 3 üretim tesisindeki kapasitesini yeni tür ekleyerek yılda 2 bin 950’a çıkarıyor.  Toplamda yılda 900 bin ton olan üretim, kapasite artışıyla yaklaşık10 kat büyüyerek 8 bin 850 bin tona çıkaracak. 

Projenin taşınmasıyla Gerence Körfezi’ndeki 9 bin 600 metrekaredeki üretim alanı Sığacık Körfezi üzerinde toplam 88 bin 200 metrekareye çıkarılıyor. Taşıma sonrası Levrek ve Çipura türüne ek olarak Sarıağız (Granyöz) eklenecek.