GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Mayıs 2018 Perşembe 12:32

AK Partili Aday Kurt: İzmir CHP’nin kalesi değildir!

İzmir Milletvekili Aday Adayı Kurt, “ İzmir CHP’nin kalesi değildir. Kaleden bahsediyorlarsa bu çift kaledir. AK Parti burada yüzde 5 almadı ki 1 milyon oy aldı. Çok uzun bir süre değil kısa bir tarihte İzmir AK Parti’ye hak ettiği desteği verecektir” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Aday Adayı Necip Fazıl Kurt, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

 Kurt, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair birbirinden önemli mesajlar verdi.

SİYASET BAZEN SADECE SİZİN KARARLARINIZLA GİTMİYOR
Kurt, “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan defaatle Türkiye’de erken seçim olmayacağını ve uygun olmadığını söyledi. Siyaset bazen sadece sizin kararlarınızla gitmiyor. Bazen sizin dışınızda bir gelişme olur ve siz de kararlarınızı gözden geçirirsiniz. Erken seçim bekliyor muydunuz demek küçük siyasi tartışmaların meselesidir. Meselelere daha kapsamlı bakmak lazım. ‘Erken seçimi bekliyor musunuz?’ sorusundan ziyade Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet gerekli hamleleri yapar ve yapmıştır” dedi.  

ATTIĞIMIZ HER ADIM TÜRKİYE İÇİN OLACAKTIR
24 Haziran’da yaşanacak sandık mesaisinin önemine değinen Kurt, “Türkiye’deki her seçim önemlidir. Bir şarkı vardır, devlerin aşkı büyük olur derler. Türkiye’de hiçbir seçim önemsiz değildir. Türkiye bir devdir ve her şeyi büyüktür. Biz de önce AK Parti teşkilatı sonra da inşallah halkın karşısına çıktığımızda kesinlikle şimdiden söz verebilirim; attığımız her adım Türkiye için olacaktır” diye konuştu.

15 VEKİL VERİLMESİ İNSAN HAKLARINA SAYGISIZLIKTIR
CHP’ye yüklenen Kurt, “Türkiye referandumdan 1 yıl önce çıktı hala aday belirleyemediler. Şimdi 15 vekil olayı var. İnsanlar kiraya veriliyor. CHP’nin İYİ Parti’ye 15 vekil vermesi insan haklarına saygısızlıktır. Hiç kimse alınıp satılamaz. O giden arkadaşlarımız için siyaset yapmaksızın söylüyorum çok üzgünüm. CHP AK Parti’de kaygı yaratmayı başarı sayıyor. Hayır bir siyasi partinin başarısı seçim gecesi aldığı oydur. Recep Tayyip Erdoğan’ı çıldırtacağız… Ben CHP’li olsam buna bakmam. Züğürt tesellisi derler buna” dedi.

BİZ CUMHURİYETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyunun yüzde 50’nin üzerinde olduğunu vurgulayan Kurt, “Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu yüzde 50’nin üzerindedir. Ama siyasette bulunduğu yeri kendisi için yeterli görme mantığı Erdoğan’da yoktur. Siyaset hazırlık işidir. CHP daha hazırlıksız. Yüzde 35’in üzerine çıkmaz diyenler ya matematik bilmiyor ya da kinden dolayı böyle konuşuyorlar. Kendilerinin cumhuriyeti kuran parti olduklarını söylüyorlar. Biz cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bugün Atatürk’ün kurduğu cumhuriyette ve onun oturduğu koltukta oturan biridir” açıklamasında bulundu.

ACİZLER İTTİFAKIDIR
CHP-İYİ Parti- Saadet Parti ve Demokrat Parti arasında oluşturulan ittifakı değerlendiren Kurt, “Bu acizler ittifakıdır. AK Parti ile MHP’nin bir araya gelmesinde şaşılacak bir şey yok. Cumhur İttifakı 15 Temmuz sonrasında demokrasiden, milletten yana olan kesimlerin ittifakıdır” dedi.

İZMİR CHP’NİN KALESİ DEĞİLDİR
İzmir özelinde konuşan Kurt, “AK Parti başladığı günden bu yana İzmir’den aldığı desteği arttırarak gitmiştir. İzmir güzel ve parlak bir şehirdir.  AK Parti İzmir’de büyük kazanımlar sağladı. AK Parti’nin hak ettiği ölçüde İzmir’de karşılık bulmamasının sebepleri var. Kutup ve öfke siyaseti anlayışını egemen kılan CHP iktidarıdır. AK Parti bunu dağıtır. Binali Yıldırım’ın getirdiği bir iklim ve ortaya koyduğu icraat var. Bu İzmirliyi belli olgunluğa getirmiştir. İzmir CHP’nin kalesi değildir. Kaleden bahsediyorlarsa bu çift kaledir. AK Parti burada yüzde 5 almadı ki 1 milyon oy aldı. Çok uzun bir süre değil kısa bir tarihte İzmir AK Parti’ye hak ettiği desteği verecektir” ifadelerini kullandı.