GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mayıs 2023 Salı 01:09

AK Parti ve CHP birleşti… İzmir’de ortak sağduyu çağrısı

İzmir’in Buca İlçesi Çamlıkule mahallesinde  Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afiş ve pankartları bulunan bir kahvehanede iki gurup arasında tartışma çıkmış, tartışma sonrasında ise yaralıların olduğu bildirilmişti. Yaşanan hadisenin ardından ise, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu  ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın,  yaşanan şiddet olaylarını birlikte kınayacakları duyuruldu

EGEDESONSÖZ- 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine 5 gün kala Türkiye’nin bir çok yerinden siyasi nedenli tartışma haberleri gelmeye başladı. Son olarak ise İzmir’in Buca İlçesi Çamlıkule mahallesinde bulunan bir kahvehanede tartışma yaşandı.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun pankart ve afişlerinin asılı olduğu bir kahvehane yaklaşık 30 kişilik bir grubun taşlı-sopalı saldırısına uğrarken, yaşanan saldırıda yaralananlarında olduğu bildirildi. Yaşanan olayın ardından bölgeye giden birçok milletvekili sağ duyu çarpısında bulundu. İzmir’de yaşanan olay sıcaklığını korurken bir çağrı da iki partinin il başkanlıklarından geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamada, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun bugün (9.05.2023) saat 11.00’de ortak bir açıklama yapacakları duyuruldu.

CHP İzmir İl Başkanlığı sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Akşam saatlerinde Buca Çamlıkule mahallesinde yaşanan çirkin saldırı ve şiddet olayları son derece üzücüdür. Yaşanan Şiddeti kınıyoruz. İzmirde şiddete izin vermeyeceğiz. İzmir hoşgörünün ve barışın kentidir. Bir seçim rekabeti asla böylesi çirkin alanlara çekilemez. Hiçbir tartışmanın şiddete evrilmesine de izin vermeyeceğiz. Bu toplumun gerginliklere değil, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Sayın Ak Parti İzmir il başkanı Bilal Saygılı ile telefonla görüştük. Yaşanan olaylar karşısında üzüntümüzü karşılıklı olarak paylaştık. Bu türden olaylar yaşanmaması, İzmir’in bu tür şiddet olaylarıyla anılmaması, seçimin huzur içinde yapılması konusunda hemfikiriz. İzmir’de şiddete birlikte izin vermeyeceğiz.  Şiddeti birlikte kınamak için,  bugün (9 Mayıs Salı) sabah saat 11.00’de Sayın mevkidaşım ile bir araya gelmeye karar verdik. Şiddet nereden gelirse gelsin birlikte kınayacağız. Arzumuz, kardeşçe ve huzur içinde bir seçim süreci geçirmek olacaktır”