GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Aralık 2016 Çarşamba 08:34

AK Parti’nin taşınacağı binada gizli bölme bulundu

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın önümüzdeki günlerde taşınmayı planladığı yeni il binasında gizli bölmeler ve toplantı salonları bulundu. Daha önce Şifa Üniversitesi tarafından kullanılan kiralık binada tüm teçhizatlar söküldü.

EGEDESONSÖZ - Darbe girişiminin ardından yapılan araştırma ve soruşturmalar sırasında FETÖ’ye ait yerlerdeki gizli bölgeler tek tek ortaya çıkıyor.

Başta dershaneler, kolejler ve okullar olmak üzere yurtlar da dahil onlarca binada gizli bölmeler, toplantı salonları, görüşme odaları tespit edilmişti. 

İzmir’de son olarak yapılan aramalarda Yamanlar Eğitim Kurumları’nda gizli bölmelerin dışında kartlı geçiş yerleri ile derin tünel de ortaya çıkartılmıştı.

Son görüntüler AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın taşınacağı yeni il binasından geldi. Binada, kapalı bölümler, gizli odalar ve katlar arası geçiş için kullanılan alanlar tespit edildi. Toplantı salonu olarak da kullanıldığı öğrenilen yerlerde kamera ve güvenlik sistemi ile LCD televizyonlar da bulundu.



Ayrıca, toplantıların dinlenmemesi, katılanların yerinin tespit edilememesi için sinyal kesici jammerlerin de yerleştirildiği belirtildi. Binada kullanılan tüm teknik malzemeler söküldü ve ortam temizlendi.

İşadamı Nail Özkardeş’e ait olan bina uzun süre Şifa Üniversitesi olarak kullanılmıştı. FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan üniversite ve vakfın ardından bina boşaltıldı. Boş duran binanın ilk üç katı AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından kiralandı. Konvoy İş Merkezi’nden önümüzdeki günlerde taşınacak olan parti kısa süre sonra yeni yerinde faaliyetini sürdürecek.