GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Şubat 2016 Perşembe 09:46

AK Parti’nin ‘kurtardık’ dediği ağaçlar kesiliyor mu?

Genel Başkan Yardımcısı Hotar’ın bölgeye giderek Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yolu üzerinde aralarında asırlık çınarların da bulunduğu 20 ağacın kesilmeyeceğini duyurmasından 1 hafta sonra belediyeye gönderilen yazı kafaları karıştırdı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Yapımı devam eden Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yolu üzerinde yer alan, aralarında asırlık çınarların da bulunduğu yaklaşık 20 ağacın kesilme ihtimali tartışma yaratmıştı.

Halkın tepkileri üzerine AK Parti’den güvence geldi.

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar geride kalan ay bölgeye giderek Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü’nün projede revizyon yaptığını duyurmuş ve ağaçların kesilmekten kurtulduğunu açıklamıştı.

Hotar, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen ve partililerin katılımıyla Arıkbaşı’nda düzenlenen basın açıklamasında, “Son geldiğimiz noktada da artık planlar son şeklini aldı, kesin onayını aldı. 400 yıllık çınarımızı, 60'ar yıllık çamlarımızı yani bu çevreyi bir kez daha değerli kılan bu güzellikleri koruyacak, kurtaracak şekilde bir düzenleme yapıldı" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan 1 hafta sonra Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Bayındır Belediyesi’ne bir yazı göndererek, Arıkbaşı kavşakta bulunan ağaçların yerlerinde sökülerek, başka bir yere taşınması istediği ortaya çıktı.

AYDİLEK’TEN SERT AÇIKLAMA
Konuyla ilgili CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak sürecin detaylarını duyurdu.

Ağaçların kurtarılmasının çevreye ve yaşadığı bölgenin değerlerine duyarlı olan herkes gibi kendilerini de sevindirdiğini söyleyen Aydilek, yazının gelmesi üzerine yeni bir iki yüzlülükle karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

AMAÇLARI SİYASİ ŞOV YAPMAKMIŞ
Aydilek, AK Parti yöneticileri tarafından yapılan basın açıklamalarının yalan ibaret olduğu ifade ederek, “Amaç ağaçları kurtardık yalanıyla siyasi şov yapmakmış” ifadelerini kullandı.

Aydilek, bu ağaçların yerinde sökülüp başka bir yere taşınmasına veya sökülmesine izin vermeyeceklerini ifade ederek, belediye, başkan ve örgüt olarak ağaçların ve hatıralarının katledilmesinin yanında olmayacaklarını söyledi. Aydilek, Bayındır halkını da destek vermeye çağırarak, “Amaç üzüm yemek değil, daha önceden yaptıkları gibi çamur atarak siyasi şov yapmaksa gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Çünkü bu çınarların gölgesi hepimize yeter” diye konuştu.

Aydilek ayrıca Bayındır Belediyesi’nin konuyla ilgili olarak kendilerine gönderdiği yazıyı da sosyal medya hesabından paylaştı. Aydilek’in paylaşımında belediyenin Karayolları’na ağaçların sökülmesine karşı olduklarını belirttikleri cevap yazısı da yer aldı.