GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Şubat 2024 Cuma 10:24

AK Parti’nin Bayraklı adayı iddialı konuştu: Rakibimize bile ‘iyi ki kazandı’ dedirteceğim!

Bayraklı’nın bugüne kadar hep ihmal edildiğini, yüzüstü bırakıldığını öne süren AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, “Öncelikle 50 yıllık altyapıyı yenileyeceğiz ve trafik sorununu çözeceğiz. Bir yılın sonunda bize oy vermeyen, hatta AK Parti kazanmasın diye çalışanlara bile, iyi ki kazandılar da hizmet geldi, dedirteceğim” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – AK Parti’nin Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, SONSÖZ TV’ye konuk oldu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Kırkpınar, Bayraklı’nın sorunlarının çözüm yollarını ve ilçede hayata geçirmek istediği projelerini anlattı.

NEDEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYA KARAR VERDİM?
17 yaşındayken AK Parti Gençlik Kolları’nda siyasete başladığını, 21 yıldır AK Parti’de siyaset yapan Kırkpınar, Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevinde de bulunmuştu. 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olarak da bir seçim yaşayan Kırkpınar, “Sizi Bayraklı Belediye Başkanı olma hedefine yönelten gerekçeniz neydi?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Sonuçta Bayraklı’da yaşıyorum. Bayraklı gerçekten bakımsız bir ilçemiz. Yollar berbat halde. İnsanlar üç dört ayda bir arabalarının alt takımlarını değiştirmek zorunda kalıyor. Çocukların park alanları yetersiz, çocuklar mutsuz. Gençlerimizin istediği spor alanlarından yoksun bir şehir Bayraklı. Ara sokaklardaki çöpler büyük sıkıntı. Bir de deprem gerçeğimiz var. Büyük bedel ödedik depremde ama bu konuda da atılmış bir adım yok. Tüm bunları gördükçe, Bayraklı belediye başkanı olmam gerektiğini, bu sorunları çözmem gerektiğini düşündüm ve aday oldum.”

PARTİCİLİĞİ BIRAKIP HİZMET ODAKLI DÜŞÜNMEMİZ LAZIM
İlçede tanınırlık anlamında bir sıkıntısı olmadığını, 3 yaşından bu yana Bayraklı’da yaşadığını hatırlatan Bilal Kırkpınar, Bayraklılıların kendisini bağrına bastığını, bundan mutluluk duyduğunu söyledi:

“Bayraklı, ihmal edilmiş, yüzüstü bırakılmış. Bayraklı bunu hiç hak etmiyor. En küçük bir yağmurda bile yollar göle dönüşüyor. Sokakta, çarşıda, pazarda, gittiğimiz hemşehri derneklerindeki yurttaşlarımız da bir dokun, bir ah işit misali, dertlerini sıralıyorlar. Bayraklı artık bu dönemde hizmet bekliyor. Bu seçim öncesi belediyeciliğin, projelerin dışında bir şeyin konuşulmasını, bunların dışında söylemlerle prim yapılmasını doğru bulmuyorum. Farklı ideolojilerimiz, hayata farklı bakışımız olabilir. Sağcısı olur, solcusu olur ama bizim ortak paydamız Bayraklı’dır. Bayraklı’da bir afet meydana geldiği zaman afet sen sağcısın, sen solcusun diye ayırmıyor, herkes o afetten zarar görüyor. Bayraklının sorunların çözmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de ideolojiyi, particiliği bir kenara bırakıp bu dönem hizmet odaklı düşünmemiz lazım. Ben bu çizgide bir seçim kampanyasını yürütüyorum. Hemşehri derneklerine bugüne kadar bir destek sağlanmamış. Bir çatı altında onları bir araya getirmek istiyoruz. Kendi binasını yapmak isteyen derneklerimize yardımcı olacağız, yeni açılan hemşehri derneklerine kira yardımında bulunacağız.”

İZMİR, HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN KALESİ DEĞİLDİR
2009, 2014, 2019 seçimlerinde CHP’li adayların kazandığı Bayraklı’da bu kez çok daha iddialı olduklarını anlatan Bilal Kırkpınar, “Sandıkta kararı elbette Bayraklı’da yaşayan yurttaşlarımız verecek” dedi ve ekledi:

“Bayraklı’nın vereceği karar ne olursa olsun, başımızın üstündedir. Şöyle bir algı var ve doğru değil. Bayraklı, üç dönemdir CHP iktidarı tarafından yönetiliyor ama CHP’nin kalesi değil. Bayraklı’yı CHP’nin kalesi gibi görmek, kolaycı bir yaklaşım olur. Bayraklı da dahil İzmir, hiçbir siyasi partinin ideolojisinin kalesi olmamıştır. Bu kentte Adalet Partisi de iktidar oldu, Anavatan da, Doğruyol Partisi de, DSP de, CHP de… İzmir, her zaman hizmeti önemsemiş bir kenttir. İzmir, hizmetin kalesidir. İzmir, demokrasinin kalesidir. Bu yönde bir algı operasyonunun bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünüyorum. Bayraklılı vatandaşlarımızın inşallah bu kez hizmetten yana oy kullanacağını düşünüyorum. Bize bir dönem şans verilmesini ve o şansın Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı olarak bana verileceğine yürekten inanıyorum. Projelerimi anlatıyorum ve sonunda, ben bu projeleri yapmazsam, gelin benden hesabını sorun, diyorum.”

HİÇ KİMSENİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE SÖZ KONUSU OLAMAZ
AK Parti gelince, yaşam tarzına müdahale edeceği iddialarının doğru olmadığını belirten Bilal Kırkpınar, “İnsanlarımız artık bu tür algı yaratma çabalarına itibar etmiyor. Çünkü AK Parti’nin insanların yaşam tarzına en küçük bir müdahalede bulunmadığını biliyorlar. Bu İzmir için de geçerlidir. Biz herkesin tercihine sonuna kadar saygılıyız. Bizim konumuz sadece ve sadece Bayraklı ve bu kente nasıl hizmet ederiz, onu düşünüyoruz” dedi. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın “Bayraklı’ya denizi getireceğiz” sözünü açan Kırkpınar, “Bayraklı’nın havası güzel, denizi var. Fakat gelgelelim, denizle Bayraklı’nın irtibatı kesilmiş. Denizimiz var, bağlantımız yok. Hamza Dağ başkanımızın da dediği gibi Bayraklı’yı denizle buluşturmayı planlıyoruz. Altınyol’da yapılacak bir battı çıktı ile araç trafini devam ettirip Bayraklı ile sahili buluşturacağız. Yürüyüş alanlarıyla, çocuk oyun alanlarıyla, oturma yerleriyle insanlarımız orada çok rahat edecek” diye konuştu.

AFİŞLERİMİZİ, AYAKLI PANKARTLARIMIZI PARÇALIYORLAR
CHP adayı İrfan Önal ile birkaç kez karşılaştığını, kendisine başarılar dilediğini belirten Bilal Kırkpınar, ilçede çeşitli noktalara bıraktıkları afiş ve ayaklı pankartların yırtıldığını öne sürdü:

“İrfan Önal arkadaşımıza başarılar diliyorum. Bu bir hizmet mücadelesi. Bayraklı halkı bir karar verecek. Yarışın son derece centilmence geçmesini diliyorum. İrfan Bey ile alakalı bir durum söz konusu değil ama başımıza şöyle bir şey geldi. Geçenlerde bir taziye ziyaretindeydik. Üç dört genç kardeşimiz yanıma gelerek, ‘başkanım biz belediyede çalışıyoruz. Biz emir kuluyuz. Bir konuda sizi uyarmak istiyoruz. Bize, insanların uykusunun en tatlı olduğu 3,5 ile 5,5 arasında, sizin afişlerinizi, ayaklı panolarınızı sökmemiz için talimat verildi’ dediler. Bunu istemeyerek de olsa yapıyoruz, dediler. Bu talimatı İrfan Önal arkadaşımızın verdiğini asla düşünmüyorum, ihtimal vermiyorum. İki günde bir maalesef afişlerimizi ve ayaklı panolarımızı yenilemek durumunda kalıyoruz. Böyle davranışlara hiç gerek yok. Bu konudaki sitemimi ilk kez burada söylüyorum. Bizim rakiplerimize karşı bir düşmanlığımız asla ve asla söz konusu olamaz ve bize yapılanları da ayıplıyorum.”

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA BİRE BİR SÖYLEDİM, İŞTEN ÇIKARMA OLMAYACAK
Bayraklılı yurttaşların sokakta olan, kendileriyle ilgilenen bir belediye başkanı özlemi içinde bulunduğunu, kendisinin de hep sokakta, vatandaşla iç içe olacağını anlatan Bilal Kırkpınar, “İşe sabahın erken saatlerinde başlayacağız ve hava kararana kadar devam edecek. Hava karardıktan sonra da ihtiyaçlı hemşehrilerimizi evlerinde ziyaret ederek sosyal belediyeciliğin en güzelini yapacağız. Sosyal market kartlarımızla, en ihtiyaçlı gruplardan başlayarak tüm ihtiyaç sahiplerimize destek olacağız” dedi. Başkan olduğu takdirde işten çıkarmalar olacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Kırkpınar, bu konuda şu görüşlere yer verdi:

“Bunlar aslı astarı olmayan iddialar. Ben bizzat belediyeye gittim. Sağ olsun, belediye başkanımız Sayın Serdar Sandal’ın da bir kahvesini içtim. Sonra belediye çalışanlarını birebir ziyaret ettim. Benim işten çıkarmak gibi bir düşüncemin olmadığını açık ve net bir şekilde söyledim. Belediyede çalışan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. İşinin hakkını veriyorsa, işini aksatmıyorsa, alın teri döküyorsa, gece başını rahatlıkla, huzur içinde yastığa koyabilir. Biz Bayraklı’yı birlikte yöneteceğiz, dedim. Belediye çalışanlarımız bu safsatalara inanmasınlar.”

İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK PROJELERİMİZ VAR
Bayraklılı vatandaşların kendisinden en çok iş talebinde bulunduğunu ifade eden Bilal Kırkpınar, “Herkes belediyede çalışmak istiyor. Böyle bir şey mümkün değil tabii ki. Belediyenin bir personel kapasitesi var ama o kapasitenin kat kat üzerinde talep var. Gençlerimiz Bayraklı’yı otel olarak kullanıyor. Gece Bayraklı’da kalıyor, sabah olunca çevre ilçelere ya işine gidiyor, ya da iş aramaya. İş bulamayan gençler, o boşlukta kötü alışkanlıklar kazanabiliyor, uyuşturucu gibi. İhtiyaç olduğunda belediyeye eleman alacağız tabii ki ancak biz öncelikle Bayraklı’ya bir sanayi sitesi kuracağız. İlçedeki atölyeleri sanayi sitesine taşıyacağız ve ilave esnafımız da orada iş yapacak. Sanayi sitesinin yanına fabrikalar kuracağız. Belediyemiz fabrika açmayacak ama altyapısını hazırlayacak, O fabrikalarda Bayraklı insanlarımızın istihdam edilmesini isteyeceğim.”

ALTYAPI VE TRAFİK SORUNLARINI ÖNCELİKLE ÇÖZECEĞİZ
Bayraklı’da 50 yıl önce yapılan altyapıların acilen yenilenmesi gerektiğini, trafiğin de çekilmez hal aldığını anlatan AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, “Öncelikle altyapı sorununu çözeceğiz. Trafik, artık çekilmez hal aldı. Bu iki sorunu mutlaka çözeceğiz. 50 sene önce yapılmış altyapıyla günü kurtarmaya çalışıyoruz.  Altyapı çalışmasına bir an önce hızlıca başlamamız lazım.Çocuk oyun alanlarının sayısını artıracağız. Mevcut parklarımız var ama bakımsız ve yetersiz. Ergenlik durumuna gelen çocuklarımızı spora, kültür ve sanatsal faaliyetlere yönelteceğiz. Spor, uyuşturucunun panzehiridir” dedi.

İYİ Kİ SEÇİMİ KAZANMIŞLAR; İLÇEYE HİZMET GELDİ, DEDİRTECEĞİM
Birinci yılın sonunda, AK Parti’ye oy vermeyenleri, hatta AK Parti’nin kazanmaması için çalışanları bile “İyi kazanmışlar, ilçeye hizmet geldi” dedirteceğini öne süren Bilal Kırkpınar, projelerini şöyle özetledi:

“Her mahallede modern oyun parkları ve rekreasyon alanlarını oluşturacağız. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının da yer aldığı spor kompleksini hizmete sunacağız. Bu komplekste yaz okulları açılacak. Çocuklarımız yaz okulu için Bayraklı dışına çıkmak zorunda kalmayacak. Bayraklı’ya bir sanayi sitesi kuracağımızı söylemiştik. Üretim ve istihdamın önünü açacağız. Doğalgaz pek çok semtimizde yok. Doğalgaz bir sokağın başında var, diğer ucunda yok. Mahallenin bir bölümünde yok, öteki bölümünde var. İzmirgaz ile 1 Nisan’da hemen protokol imzalayacağız ve harekete geçeceğiz. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Benim oturduğum ev, depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanının üç apartman ötesindeydi. Üflesen yıkılacak binalarımız var. Kentsel dönüşüme hız vermemiz lazım. Ağır, orta ve hafif hasarlı binalar var. Ağır hasarlılar yıkıldı. Orta hasarlı, hafif hasarlı binaların yeniden yapılması için ruhsatların onaylanması ağırdan alınıyor belediye tarafından. Bu yönde yoğun şikayet var. Göreve gelir gelmez, bu ruhsatlar verilecek, hızlı bir şekilde evler yükselmeye başlayacak. Mevcut imar planları, uygulanabilir planlar değildir. Ismarlanarak yapılmış planlardır. Ada bazında planlar yapılmış. Biz parsel bazında planlar yapacağız ve işi kolaylaştıracağız. Orta hasarlı binaların yapımında insanlarımızla müteahhitleri karşı karşıya bırakmayacağız. Belediye, iki tarafın arasında garantör olacak.  Rezerv alanda 3500 konut yapıldı 5 bin konutluk daha alan var. Ama bu kadar alan yeterli değil. 5 bin konutluk alanı genişletmemiz lazım. Acil kod veren mahallelerimizi olduğu gibi alıp rezerv alanda yapacağımız konutlara alacağız. Boşalan o mahalleyi de yerinde dönüştürerek yeni bir şehir yaratacağız. Amatör spor kulüplerinin yanında olacağız. 14 amatör spor kulübümüz var. Kulüplerimizi destekleyeceğiz. Kulüp binası olmayan amatörlerimiz var. Onlar yer bulacaklar ve kiralarını biz ödeyeceğiz. Hatta antrenörlerinin maaşlarını da biz ödeyeceğiz. Maçlara giderken ulaşım hizmeti vereceğiz.”