GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Haziran 2022 Perşembe 12:35

AK Parti'li Dağ'dan muhalefete 'seçim' çağrısı!

Muhalefet partilerinin Cumhur İttifakı'na karşı sık sık çağrıda bulunduğu 'erken seçim' konusuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan yanıt geldi. Dağ, muhalefete seslenerek seçim çalışmalarını 2023 Haziran'a göre yapması söyledi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de 2023'te uygulanacak genel seçimlere 1 yıl kala muhalefetin sıklıkla dile getirdiği 'erken seçim olacak' iddialarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yanıt verdi.

NTV'de katıldığı programda konuşan Dağ, muhalefet partilerine çağrıda bulunurken, erken seçimin olmayacağını belirtti. Dağ canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"Neredeyse her programda bize bu soru geliyor. İlk kez 18 Haziran 2023 demiştim. Bugün yine aynı şeyi diyorum... Harekatların, 3600 ek göstergenin seçim ile bir alakası yok. 3600 bir önceki seçim vaadimizdi. Harekatlar da geçmiş dönemlerde de olan durumlardı. Zaten bir seçim düzenlemesi geçirdik meclisten. Bunun yürürlüğe girebilmesi için 1 yıl gerekiyor. Yani muhalefet hazırlığını 2023 Haziran'a göre yapsın. Ben tanıtım ve medya başkanı olarak hazırlığımı bu yönde yapıyorum."