GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mayıs 2022 Perşembe 16:06

AK Parti'li Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'FETÖ' tepkisi: Sözcülüğü yapıyor!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'kaçacaklar' ifadelerini kullanan CHP Lideri'ne tepki gösteren Dağ, Kılıçdaroğlu'na 'FETÖ'nün sözcülüğü' yorumunda bulundu

EGEDESONSÖZ - Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ CNN Türk'te düzenlenen haber kuşağının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dağ'ın hedefinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı.

FETÖ TARAFINDAN ELİNE TUTUŞTURULAN BİR TAKIM ŞEYLERİ SÖYLEME GAYRETİ İÇİNDE
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kaçacaklar' açıklamalarını değerlendiren Dağ, "Kılıçdaroğlu CHP'si ile AK Parti arasındaki fark artık ideolojik değildir. Aramızdaki tek fark ahlaki. Yalan söylemeyi kendini adet edinmiş bir siyasetçi ile dürüst siyaset yapma derdi içinde olan AK Parti bir değildir. CHP uzun süredir algı çalışması yapıyor. Bu yöntem çok net... Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün sözcülüğü yöntimini uyguluyor. 2010'dan bu yana FETÖ sözcülüğü yapıyor... Bu olayları yorumladığımızda bunu çok açık ve net görüyoruz. O gün, gündüz bu konuda grup toplantısında açıklama yapacağım deyip, beklentiyi çok üst seviyeye ulaştırıp fondaş medyanın bile böyle açıklama olur mu diye tepki gösterdiği bir konuda FETÖ'cü hesapların yaptığı paylaşımlara baktığınızda açıklamaların bu alanda olacağını öngörmüşlerdi... Kılıçdaroğlu FETÖ tarafından eline tutuşturulan bir takım şeyleri söyleme gayreti içinde. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı iktidara muhalefetlik, AK Parti'ye muhalefetlik değildir. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı Türkiye ve Türkiye'nin menfaatlerine muhalefettir" dedi.

DEMOKRASİDE SİYASİ REKABETLER OLACAKTIR ELBETTE
Kılıçdaroğlu'nun bürokratları hedef almasına tepki gösteren Dağ, "Videoda bir bürokrat  algısı oluşturuluyor... Bugün bürokratları tehdit ederek yol almaya çalışıyor... Siyasette rakipler olacak, demokraside siyasi rekabetler olacaktır elbette... Bir ahlaki ilke vardır siyasette. Ne sizin, ne rakibinizin ailesini karıştırırsınız bu işin içine" diye konuştu.

BU SÖZLERİ O GENEL BAŞKANA DEĞER VERDİĞİMİZ İÇİN DEĞİL…
Yapılan açıklamaların siyasi anlamda kendilerini telaşlandırıp telaşlanmadığı yönündeki soruya ise 'vatandaşlar gerçeği biliyor' diyerek yanıt veren Dağ, "Hiçbir telaşımız yok. Gayet rahat bir şekilde o yalanlara cevap veriyoruz. Bunları cevap vermeyince 'kabul ediyorsunuz' diye bir söylem atılıyor ortaya. Kılıçdaroğlu'nun söylediği o sözler bugün bir gazeteci tarafından ya da kahvede söylense dikkate almazsınız. Ancak Kılıçdaroğlu kasetle ya da başka bir şeyle de gelse Türkiye'deki ikinci partinin genel başkanı. Bu sözleri o genel başkana değer verdiğimiz için değil, millete kıymet verdiğimiz için cevap veriyoruz. Karşımızda ahlaki, itibari hiçbir değeri olmayan bir kişiye karşı, etik değerler üzerinden yol alarak ifade etmek ve kendinizi ortaya koymak zor oluyor. Biz biliyoruz ki; milletimiz buradaki gerçekleri biliyor. Vakıflar bunlarla ilgili açıklamalar yaptılar.  Türgen vakfı ABD'de burs ve yurt imkanını Türk öğrencilere imkan veriyor. 14 yurdu var şimdi de 21 katlı büyük bir yurt yapıyor" dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BUNU DALGA KONUSU OLARAK DEĞERLENDİRİYOR
Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği vakıflar ile de görüşmelerin şeffaf bir şekilde kamuoyuna açık gerçekleştirildiğini belirten Dağ, "Hepsi kamuoyuna çıkan şeyler... Biz de vakıflar yada başka yerlerle görüştüğümüzde hepsi kamuya açık işler belli. Öyle altı boş bir ifade ki üzerinde bu kadar konuşmayı bile zul kabul etmek gerekir. Kaçış için; orada yaşanan gerçekler var... En barizi 15 Temmuz'dur. Böyle bir gerçeklik üzerinden Cumhurbaşkanımızın ailesini ve bizleri itham etmek hiç doğru bir yöntem değildir. Vatandaşlarımız bunu dalga konusu olarak değerlendiriyor" ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMALARINI DİKKATE ALMIYORUZ
Açıklamaların kendilerine siyaseten bir zarar vermediğini de vurgulayan Dağ, "Bu açıklamalar, ifadeler bile siyaseten bir zarar vermiyor. Her açıklama yaptıktan sonra Kılıçdaroğlu'nun konuları balon gibi patlıyor... CHP siyasetinin inandırıcılığını yitiriyor. Yalanlar artıyor ve ispatlanmıyor. CHP siyasetinin yalanın merkezi haline geldiğini de vatandaşlar görmüş oluyor. Hiçbir çağrısına belediye başkanları da cevap vermiyor. Biz bu açıklamalarını dikkate almıyoruz. Biz cevabını verip milletin gerçek gündemine dönüyoruz. Demek ki 6'lı masada da sıkıntıları var ki kendilerini bu şekilde ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. FETÖ'ye niyet borcunu ödüyor, başka aklına bir şey gelmiyor" açıklamasında bulundu.

İstanbul'da CHP tarafından gerçekleştirilen mitingin 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşti' olarak yorumlanması yönündeki soruya da yanıt veren Dağ, "Bu açıklamaları Kılıçdaroğlu'nun etrafındakiler bağlıyorlar. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını söylemeyen kalmadı sanırım... Bildiğimiz kadarıyla bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı söylemedi bunu. Yarın öbür gün adaylık konusunda bir geri adım olur mu? CHP sonuç olarak bu parti. Her şeye alışığız" dedi.

BU MASADA EN BASİT MESELE DE BİLE İTTİFAK ÇIKMAZ
Anketlerde bazı büyükşehir belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünde oy almasına da 6'lı masayı işaret eden Dağ, "Anket üzerinde konan yorum doğru değil. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı noktasında öncelikle İYİ Parti ve 6'lı masayı ikna etmesi lazım. Bu 6'lı masadan tek bir aday çıkamayacağı gibi, bu masada en basit meselede bile ittifak çıkmaz" diye konuştu.

MİLLETİMİZİN GÜNDEMİ NEYSE AK PARTİ'NİN GÜNDEMİ O OLMUŞTUR
Türkiye'deki ekonomik sorunun AK Parti olarak kendilerinin de masasında olduğunu vurgulayan Dağ, "Bizim milletimizin gündemi neyse AK Parti'nin gündemi o olmuştur. Konuştuğumuz her konu siyasetin gündemidir. Ancak bizim gündemimiz, şu an için en önemli gündem ekonomi ile ilgili gündemdir. Bunun da çok alt versiyonları var. Ekonomi ile alakalı eldeki imkanlarla yönetilecek yöntemler söz konusu. Bizim öngörümüz şu şekilde; Ben ekonomist değilim ancak siyasetteyken ekonomi ile iç içe olmanız gerekiyor. Bizim inşallah en temel meselemiz enflasyon ve bununla mücadele... Enflasyonu düşürmeye yönelik hamlelerin bir süre stabil kalması ve sonrasını düşüşe geçirmek gerekiyor... Diğer gündemimiz vatandaşın alım gücü. Burada alım gücü sabit gelirli vatandaşlar için yapılacak şeylere bakıyoruz. Vatandaşın alım gücünü artıracak çalışmalar yapmak ve enflasyona ezdirmemek hedefimiz. Milletimizin gündemi bizim gündemimiz. Hem ev fiyatlarında artış hem de bununla bağlantılı olarak kira fiyatlarındaki artış gündemimize geldi ve dört bakanlık bu konuda bir çalışma yaptılar ve bunu bir noktaya getirmeye çalışıyorlar. Burada nasıl bir çözüm üretilecek bakanlığımız çalışmalarını kamuoyu ile paylaşacaklardır" ifadelerini kullandı.