GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mart 2016 Çarşamba 13:17

AK Parti’den vatandaşa otopark çağrısı: Başvuru yapın!

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Kökoğuz belediyenin otopark bedeli aldığı bina ve konutlarda bulunan vatandaşların bölgesel ve katlı otoparklarda hakkı olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kanun gereği topladığı otopark ücretleri başka bir amaç ve hizmet için kullanılamazken kasadaki para en son 45 milyon TL’ye kadar çıkmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin bazı noktalarında yaptığı otopark inşaatları nedeniyle parayı 30 milyon TL’ye kadar düşürdü.

Belediye, kent merkezinde birçok yerde yeni otopark projesi için çalışmalarını sürdürürken AK Parti cephesinden bir açıklama geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu’nda görev yapan AK Partili Meclis Üyesi Mimar Ali Kökoğuz, otopark ücreti ödeyen işyeri ve konut sahiplerinin belediyenin şu anda çalıştırdığı bölgesel ve katlı otoparklarda hakkı bulunduğunu söyledi. Kökoğuz, “Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde 1996 yılında çıkartılan otopark yönetmeliği var. Buna göre belediyeler yönetmelik yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yönetmeliği var. Bakanlık belediyeye ‘benim yaptığım yönetmeliğe uymayan bir işlem yapamazsın’ demiş. Bunu da maddeler ile sıralayıp gayet net açıklamış. İzmir Büyükşehir Belediyesi, otoparkların yapılamayacağı yerler başta olmak üzere birçok bina ve konuttan otopark ücreti alıyor. Zaten bu alınmadan ruhsat verilmiyor. Konut sahiplerinin büyük bölümü alt katları işyerine çevirmek istediklerinden dolayı otopark ücretini belediyeye ödüyorlar.  Bu parayı da başka bir amaç için kullanamıyorsunuz. Büyükşehir’in biriken paraları milyonlarca lirayı buldu. Büyükşehir Belediyesi otopark ücreti aldığı her yerde otopark sorununu çözmek zorundadır. Vatandaşların da bölgesel ve katlı otoparklarda ücretsiz abonelik ve araç koyma hakları var. Belediye ne yazık ki bunu yapmak yerine yapılan otoparkı yine vatandaşa satıyor, günlük ya da saatlik kiralıyor” dedi.

SOYGUN YAPILIYOR!
Kökoğuz, otopark ücreti yatıran herkesin Büyükşehir’e başvuru yapmasını isterken çevresinde bulunan bölgesel ve katlı otoparklardan hak talep etmesini önerdi. Kökoğuz, “Vatandaşlarımız ilgili kanunun maddesine dayanarak belediyeye başvurularını yapsınlar. Ret etmeleri mümkün değil. Olur da bir sorun çıkarsa kesinlikle dava yolu ile bu hakkı kazanırlar. Büyükşehir Belediyesi vatandaştan çift yollu para tahsil ederek soygun yapıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.  Ne yazık ki yıllardır yapılan keyfi uygulamadır” diye konuştu.