GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Şubat 2020 Salı 15:25

AK Parti’den Yunan vekile bayrak tepkisi: Homeros'un ismi değişsin!

Yunan Vekil Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki gösteren Buca Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Solmaz, İzmir’deki Homeros Bulvarı’nın adının değiştirilmesini önerdi. Solmaz, “O Homeros ismini değiştirelim Nazım Hikmet, Atatürk, Bülent Ecevit, Ahmet Piriştina yahut da Necip Fazıl, Ziya Gökalp yapalım. Ama Homeros olmasın. Benim her geçtiğimde kanıma dokunur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Solmaz, İzmir’deki Homeros Bulvarı’nın isminin değiştirilmesini teklif etti.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda Yunanistan’ın vekili Loannis Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki gösteren Solmaz flaş çıkışlara imza attı.

Solmaz, “Avrupa Parlamentosu’nda Türk Bayrağı’na yapılan hakareti burada kınıyorum. Yunanlılar bizi çok iyi tanırlar. 1922 yılında büyük önder büyük Atatürk Yunanlıları 9 Eylül’de denize döker. O zaman Türkler Atatürk’ün ayaklarına Yunan Bayrağı’nı sererler. O büyük insan, ‘bayrak bir milletin şerefidir, simgesidir’ der ve bayrağı alır yaverine verir. Biz böyle bir milletiz. Bu millet o parlamentoda Türk Bayrağı’nı yırtan Yunanlının mutlaka müsait bir yerine iade edecektir” dedi.  

HOMEROS’UN İSMİ DEĞİŞSİN!
Solmaz, “Biz demokrasiye inanan bir milletiz. Biz Konak Tüneli’nin Buca’ya bakan tarafında Homeros diye Yunanlı bir bilim adamının adını verdik. Ben onu da araştırdım. Nedir bu bilim adamı? Homeros bir hikayedir. O Homeros ismini değiştirelim Nazım Hikmet, Atatürk, Bülent Ecevit, Ahmet Piriştina yahut da Necip Fazıl, Ziya Gökalp yapalım. Ama Homeros olmasın. Benim her geçtiğimde kanıma dokunur. O Yunanlı'nın da bu millet bir gün yakasına yapışacaktır” diye konuştu.