GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Mayıs 2017 Cuma 18:17

AK Parti’den Çiğli Belediyesi’ne tepki: Başkanı ikaz ediyoruz!

Belediyenin AK Partili meclis üyeleri 2016 yılı denetim komisyonu raporu üzerinden eleştirilerde bulundu. Grup Başkanvekili Demirkaya, “Çiğli Belediyesi’nin Çiğli’ye kendi imkanları ile bir şey yapması mümkün değildir. Amacımız çamur atmak değil. Sayın Başkanı ikaz ediyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi’nin AK Partili Meclis üyeleri 2016 yılı denetim komisyonu raporu üzerinden eleştirilerde bulundu.

AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen ve İlçe Başkanı Sedat Karatekin’in de eşlik ettiği toplantıda konuşan Grup Başkanvekili ve denetim komisyonu üyesi Mesut Demirkaya tepkisini rakamlarla dile getirdi.

DEMİRKAYA’DAN RAKAMLARLA SALVO!

Demirkaya, “Çiğli’de bütçe açığı giderek büyümektedir. Bu şartlarda, Çiğli Belediyesi’nin Çiğli’ye kendi imkanları ile bir şey yapması mümkün değildir.  Amacımız çamur atmak değil. Yapılması gerekenleri göstermek, kendimizce yanlış gördüklerimiz konusunda görevimiz gereği ikaz etmektir. Çiğli Belediyesi’nin gelir bütçesi 127 milyon lira, gider bütçesi 151 milyon liradır. Bütçe açığı giderek büyümektedir. Bu şartlarda, Çiğli Belediyesi’nin Çiğli’ye kendi imkanları ile bir şey yapması mümkün değildir. 2014 yılında 4 milyon olan bu açık 2015’te 20 milyona, 2016’da da 24 milyona çıkmıştır. Belediye bütçe açığının yanı sıra, borçlar olarak da 170 milyon liranın üzerine çıkmıştır. Denetim kurulu üyesi olarak yaptığımız incelemelerde, alımlarda bazı usulsüzlüklerin halen devam ettiğini görüyoruz. Örneğin Seferihisar’da bulunan bir inşaat firmasına anket yaptırılarak 59 bin lira ödenmiş. Bu anketin yapılıp yapılmadığını bile bilmiyoruz. Makine parkındaki araçlar için alınan yedek parçalara kat kat paralar ödenmiş. Biz şerh koyduk. Sayın Başkanı ikaz ediyoruz. Bunları iyi incelesin. Çiğli’nin hakkı yenilmesin” açıklamasını yaptı.

YİNE YATIRIM YOK!

İlçe Başkanı Sedat Karatekin ise, “Çiğli’de bir yıl daha Sayın Belediye Başkanı ve ekibi daha hiçbir şey yapmamış. Boş yere çalışmışlar. Bırakın daha önce yaptıklarının çok altına inmiş. Bir trend vardır yükselir, fakat bu trend git gide düşüyor. Açık daha da büyüyor, makas açılıyor, baktığınızda yerel yönetimde yapılan hiçbir şey yok. Yine yollar bozuk. Yine yatırım yok” ifadelerini kullandı.