GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Nisan 2022 Cumartesi 21:49

AK Parti'den Buca Metrosu için çifte salvo!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu'nun ihale süreciyle ilgili olarak çirkin bir siyaset olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!" dedi. Kaya'nın ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de tartışmalara dahil olup, "Buca Metrosu meselesi duygusal bir mesele değildir; namus meselesi hiç değildir!" çıkışında bulundu.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’nin konuğu olarak Buca Metrosu ihale sürecine dair yorumlarda bulundu.

-SOYER'DEN BUCA METROSU SİTEMİ: BİZ NE NAMUS BEKÇİSİYİZ, NE DE...

Buca Metrosu üzerinden siyaset yapılmasına dair konuşan Başkan Soyer, “Medyaya bakarsanız çok çirkin bir siyaset var. Buradan bize zarar vermek için İzmir halkına İzmir geleceğine yapılan bir zarar var. Bu çok üzücü bir tablo. Bu herkesin destek vermesi gereken bir proje. Büyük bir mutluluk ile takip etmemiz gereken bir proje. Bu kadar şeffaf bir süreç ne yazık ki lekelenmeye çalışılıyor” dedi.

'ÇİRKİN SİYASETİ YAPAN SOYER'DEN BAŞKASI DEĞİLDİR!'
Başkan Soyer’in bu sözlerine üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden bu eleştirilere cevap verdi. Çirkin siyaset olduğunu ve bu çirkin siyaseti yapanın Başkan Soyer olduğunu söyleyen Kaya, “Evet, hem çirkin siyaset, hem çarpık ilişkiler ağı, hem de adam kayırmacılık var. Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!” ifadelerini kullandı.

Vekil Kaya’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:
CHP'li Soyer, "Buca Metrosu işinde çirkin siyaset var" demiş. Evet, hem çirkin siyaset, hem çarpık ilişkiler ağı, hem de adam kayırmacılık var. Çirkin siyaseti yapan, Buca Metrosu ihalesini 529 Milyon TL fazlaya ihale edip, İzmir'i zarara uğratan Soyer'den başkası değildir!

AK PARTİLİ SÜREKLİ DE TARTIŞMALARA KATILDI: NAMUS MESELESİ DEĞİL LİYAKATSİZLİK MESELESİDİR
Buca Metrosu tartışmasına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medya hesabı üzerinden dahil oldu. Sürekli, konu hakkında “Buca Metrosu meselesi duygusal bir mesele değildir; namus meselesi hiç değildir! Tamamen usulsüzlük, kayırmacılık ve liyakatsızlık meselesidir. CHP'li Soyer, işi kendi açısından acıklı hale getirmeye çalışıyor ama, ortada İzmirli'lerin cebinden çıkan bir 529 Milyon TL var!” dedi.