GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ekim 2022 Pazartesi 20:20

AK Parti'den Bartın için komisyon önerisi

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Bartın'daki maden kazasıyla ilgili, "Yarın AK Parti grubu olarak Meclis'e araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunuyoruz. Alınacak önlemleri, can güvenliğini artıracak mevzuat değişikliklerini, dünya örneklerini araştıracak, buna ilişkin adımlar atacak bir komisyon kurmak istiyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Ankara'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turan, Bartın'da 41 kişinin hayatını kaybettiği maden patlamasıyla ilgili, "Kimin kusuru, ihmali varsa hepimiz peşinde olmalıyız. Bu konuda kararlıyız. Bu işin siyaseti, partisi olmaz. Üzerimize düşen ne varsa yapmakta kararlıyız" dedi.

'Tüm partilerimizden sağduyu ile yaklaşmasını istiyoruz'

Bülent Turan Meclis gündemine ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Az önce Anayasa Mahkemesi'ndeki yemin töreninde Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Sayın Grup Başkanımızla Meclis gündemini tekrar değerlendirme imkanı bulduk. Buna göre yarın AK Parti grubu olarak Meclis'e araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunuyoruz. Tüm tedbirleri, alınacak önlemleri, can güvenliğini artıracak mevzuat değişikliklerini, dünya örneklerini araştıracak, buna ilişkin adımlar atacak bir komisyon kurmak istiyoruz. Tüm partilerimizden sağduyu ile soğuk akıl ile meseleye yaklaşmasını, başarılı bir çalışma takvimi olmasını sonuçlarının da şimdiden  ülkemize, madencilerimize hayırlı olmasını ümit ediyorum. Yarın verirsek çarşamba günü bunu bir önerge ile tüm partilerin katılımıyla sağlamış oluruz."   (AA)