GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mayıs 2016 Pazartesi 16:41

AK Parti’de temayül raporu: Öne çıkan isim…

Genel Merkez’de yaklaşık iki saat süren mesaide il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları tercihini ortaya koyarken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Yıldırım’ın isminin öne çıktığı bildirildi.

EGEDESONSÖZ – AK Parti’de Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi gözler Genel Merkez’deydi…

AK Parti Genel Merkezi teşkilata ‘Kimi genel başkan olarak görmek istiyorsunuz?’ diye sordu.

Temayül mesaisinde ilk gün il başkanları ile birlikte kadın ve gençlik kolları başkanları tercihlerini Genel Merkez’e bildirdi.

- AK PARTİ İZMİR SEÇİMİNİ YAPTI!... 

329 KİŞİ KATILDI
Genel Merkez’de saat 14:00'de başlayan ilk temayül yoklamasına, 81 ilin il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları çağrıldı. 363 çağrılı isimden toplantıya 329'u  katıldı. Toplantı öncesinde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın yardımcıları, sorumlu oldukları illerin, il başkanlarıyla gruplar halinde görüştü.

İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel’in de dağıtılan zarflara isim yazarak tercihini ortaya koydu. İzmir Teşkilatı seçimini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Binali Yıldırım’dan yana kullandı.

ÖNE ÇIKAN İSİM YILDIRIM 
İki saat süren mesai sonunda AK Parti’ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre genel eğilim Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’dan yana oldu.

Bazı partililerin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan yana da tercih kullandığı yoklamada Yıldırım’ın iki isme göre çok fazla oy aldığı bildirildi.

AK Parti'de geleneksel temayül yoklaması Salı günü yapılacak milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları MKYK'ları, Merkez Disiplin, Siyasi Etik ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleriyle devam edecek.

GÖNLÜMÜZDE YATAN ASLAN…
Öte yandan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan temayül yoklaması sonrası ilk değerlendirme geldi. Kanal 35 yayınına konuk olan AK Parti İl Başkanı Delican, İzmir teşkilatının gönlünde yatan aslanın Bakan Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı, “AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi… Bu konuda çok titiz bir çalışma yönetiliyor. Genel Merkezimiz bugün 81 ilin il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla bir temayül yoklaması yaptı. Bu yoklamada tüm partililerimiz arzu ettikleri genel başkanın ismini yazdı. Bizler de İzmir’den bir genel başkan ve başbakan çıkarmak istiyoruz. Sayın Yıldırım’a desteğimizi verdik, inşallah bu destek onu başbakan yapacak ve İzmir’e büyük katkısı olacak. Bizim gönlümüzde yatan aslan Sayın Yıldırım’dır” dedi.