GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Haziran 2016 Perşembe 14:14

AK Parti’de o meclis üyesi bu kez ihraç edildi!

AK Parti İzmir İl Disiplin Kurulu Bornova Belediye Meclis Üyesi Hamza Yavuz’u kesin olarak ihraç etti. Yavuz’un ihraç gerekçeleri arasında parti yöneticileri ve üyeleri hakkında gerçek dışı haber yaymak, karalayıcı ve küçük düşürücü beyanlarda bulunmak konuları yer aldı.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - AK Parti Bornova Belediye Meclis Üyesi Hamza Yavuz’un hakkında daha önce verilen 2 ay süreli geçici ihraç kararının süresi dolarken parti yönetimi yeni bir karar aldı. Bornova ve İl Başkanlığı’ndan gelen dosyaları inceleyen İzmir İl Disiplin Kurulu Yavuz’u bu kez kesin olarak partiden ihraç etti.

İl Disiplin Kurulu, sürenin dolmasının ardından yeniden başlattığı ikinci disiplin sürecinde Bornova Belediyesi’ndeki 12 meclis üyesinin 9’u ile İlçe Başkanı Arslan Keskin’i tanık olarak dinledi. Yavuz da kurula bu süre içinde yazılı savunma verdi. Disiplin kurulu, başta ilçe başkanı olmak üzere Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Taştan, Belediye Meclis Üyesi eski Kadın Kolları İl Başkanı Özen Kızılırmak ve bazı meclis üyeleri hakkında farklı yer ve zamanlarda sözler sarf ettiğini belirtti. Parti tüzüğünün 116. Maddesi 3. bendinde bulunan, ‘parti yöneticileri ve üyeleri hakkında gerçek dışı haber yaymak, karalayıcı ve küçük düşürücü beyanlarda bulunmak’ suçunun işlendiğine kanaat getirildi.

Disiplin kurulu daha önce iki ay geçici ihraç alınan Yavuz’un aynı suçu yine işlediğine vurgu yaparken bu kez tüzüğün ilgili maddeleri kapsamında  kesin olarak ihracına, hakkında alınan tedbirin devamına bildirdi. Karar il yönetim kuruluna ve Yavuz’a bildirilirken ayrıca incelenmek üzere Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderildi. Yavuz’un YDK’ya itiraz edeceği öğrenildi.