GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Eylül 2016 Cuma 20:48

AK Parti’de görevden alınan 3 başkanın yerine kimlerin adı geçiyor?

AK Parti Genel Merkezi’nin görevden aldığı üç ilçede hareketlilik başladı. Yeni ilçe başkanlarını belirlemek için çalışmaları hızlandıran il başkanlığı genel merkeze bazı isimleri önerecek. Teşkilatın da eğilimi ile kısa sürede isimler atanacak.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir il başkanlığı ile koordineli yürüttüğü çalışma sonrasında Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü ve Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz’ın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifaları alınırken teşkilattaki hareketlilik sürüyor. Parti, kısa süre içinde istifalarla ilgili imzaları işleme koyarken yeni isim belirleme çalışmaları ise başlattı. Buna göre, ilçelerde temayül (eğilim)yoklaması yapılacak. Partinin önde gelen isimleri ile teşkilatta aktif görev almış eski yeni isimlerin de kanaati öğrenilecek. Bu çerçevede milletvekillerinin de onayı ile her ilçede uygun isim bulunacak.

İzmir il teşkilat başkanlığının bizzat yürüttüğü çalışma sürerken üç ilçede isimler gündeme gelmeye başladı. Partinin en iddialı olduğu yerler arasında bulunan Bayraklı’da İlçe eski Başkanı Yakup Gülcan’ın yerine geçebilecekler de nabız yoklamaya devam ediyor.

İlçede,  eski İlçe Başkanı ve 2014 seçimleri Belediye Başkan Adayı İsmail Sarı, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Kökoğuz, İl eski Başkan Yardımcısı Özgür Hızal, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mesut Demirkaya, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Tanfer Kemerli, Gençlik Kolları eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Bilal Kırpınar gibi isimler gündeme geldi.

Yine görevden alınan yönetime yakın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Çağlar Haspolat ve Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir de çalışmalarını sürdürürken İzmir Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özkan, eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Halil Polat ile Belediye Meclis Üyesi Rukiye Bayrak Karataş’ın da partide nabız yokladığı öğrenildi.

Yerel seçim sürecinde iddialı yerler arasında bulunan diğer bir ilçe Karabağlar’da da isimler çalışmalara başladı. Karabağlar’da Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Demir, Avukat Aykut Dikencik, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve eski İlçe Başkanı Kadir Uçar, görevden alınan yönetimde yer alan Ahmet Demirci, Ahmet Öziri, Muhammet Ahmet Tatar, Selim Seymenoğlu ile Büyükşehir Meclis Üyesi İmet Tunç’un da nabız yokladığı belirtildi.